Til hovedinnhold

Dette skal være en av verdens minste 4K-kameradroner

Qualcomm har lansert ny plattform for å gjøre droner både mindre, bedre og billigere.

Allerede i februar i år ble det meldt at den kjente brikkeprodusenten Qualcomm hadde meldt sin interesse i droneteknologi, og nå har selskapet kunngjort en ny storsatsing på feltet. Qualcomm har nemlig lansert en ny utviklingsplattform for droner som skal bringe teknologien til nye høyder.

Plattformen heter «Snapdragon Flight» og sikter seg inn på å gjøre dronene både mer avanserte, mindre og billigere.

Baserer seg på Snapdragon-prosessorene

Rent maskinvaremessig består den nye utviklingsplattformen av et integrert kretskort basert på selskapets potente mobilprosessor Snapdragon 801. Ifølge Qualcomm gir denne løsningen mye prosessorkraft per gram med vekt.

Dette er det Snapdragon-baserte kretskortet som danner grunnlaget for Snapdragon Flight-plattformen. Foto: Qualcomm

Dette innebærer igjen at man kan bruke plattformen til å lage kompakte og rimelige droner med mange tekniske ferdigheter, som for eksempel mulighet for 4K-opptak, kommunikasjon, navigasjon og flyassistanse i sanntid.

Qualcomm har allerede demonstrert en referansedrone basert på Snapdragon Flight-plattformen som selskapet kaller en av «verdens minste» 4K-kameradroner. Demonstrasjonen fant sted på et arrangement i forbindelse med Qualcomms Accelerating Robotics-program nylig.

«Alt-i-ett»-løsning

– Én av våre Snapdragon-prosessorer gjør stort sett alt. Den flyr, tar 4K-video og gjør alt som de dyre dronene kan gjøre, bare at den kan gjøre det med én prosessor. Det er en enorm fordel, sa visesjefen for «tingenes Internett»-avdelingen hos Qualcomm, Raj Talluri, til nettstedet Masahable.

Talluri sa at de har integrert så mange ting i én brikke at det reduserer vekten til dronen betydelig, som betyr at man kan redusere størrelsen på motoren, propellene og batteriet og få dronen til å fly høyere og lengre.

Qualcomm er imidlertid ikke bare interessert i droner. Selskapets pågående Accelerating Robotics-programmet, som innebærer å hjelpe teknologiselkaper i oppstartsfasen med å realisere sine idéer, omfatter også kjørende roboter og løsninger for maskinlæring og maskinsyn.

Mer informasjon om Accelerating Robotics-programmet kan du finne på prosjektets hjemmeside.

Sony har også begynt å satse på droner: Se videoen av den uvanlige og raske prototypen »

annonse