Til hovedinnhold

Med denne skal DJI gjøre dronene til «tenkende» roboter

Droneprodusenten har laget avansert «hjerne» for droner med Nvidias Tegra K1-brikke.

Droneteknologien blir stadig bedre, takket være nye initiativer fra for eksempel Qualcomm, som ønsker å forbedre teknologien med egne prosessorer. Nå har en av de mest sentrale aktørene i dronebransjen selv kommet på banen med en ny løsning som skal føre til langt mer intelligente droner.

I en fersk pressemelding har DJI nemlig dratt sløret av et nytt produkt kalt «Manifold», som er en slags «superdatamaskin» for kameradroner.

Basert på Tegra K1

Manifold er en Linux-basert datamaskin som skal fungere som en maskinvareplattform for utviklere av droneteknologi. Hjernen i den nye maskinen er intet mindre enn Nvidias kraftige mobilprosessor Tegra K1.

Maskinen byr på Nvidias kraftige mobilprosessor Tegra K1. Foto: Nvidia

Dermed skulle det altså være duket for et ganske kraftig løft når det gjelder ferdighetene til fremtidens kameradroner. På produktsiden til Manifold tar DJI i bruk store ord og bedyrer at maskinen vil sette utviklere i stand til å forvandle droner til «genuint intelligente, flygende roboter».

Selskapet ser for seg at den nye plattformen kan gi droner som takler svært kompliserte dataoppgaver, og blant annet vil kunne prosessere bilder og video i høy oppløsning i sanntid.

Kan gi mer autonome droner

DJI viser til Tegra K1-brikkens bruksområder innen kunstig intelligens, som altså innebærer at dronene som bygges rundt Manifold-plattformen kan føre til droner som kan oppfatte og tolke omgivelser, identifisere objekter og respondere deretter. Langt mer autonome droner ser altså ut til å bli en nærliggende anvendelse.

Selve maskinen måler kun 11 cm x 11 cm x 2,6 cm, og vekten ligger på 200 gram. Den er laget for enkel montering på DJIs egen utviklerdroner Matrice 100, og kommer med flere tilkobilngsmuligheter, inkludert USB, Ethernet, mini-PCIe, HDMI, UART, SPI og I2C, som skal gjøre det enkelt å koble til sensorer og annet utstyr.

Mer informasjon om Manifold finner du hos DJI.

Ikke alle liker droner: Denne fyren skjøt ned en drone med hagle - og slapp straff »

Les også
Intel lagde imponerende lysshow med 100 droner
Les også
Slik ser DJI for seg dronefremtiden
Les også
Facebook med store gjennombrudd innen kunstig intelligens
Les også
– Endelig dukker også de snille drone-historiene opp
Les også
Her ser du Googles leveringsdrone i aksjon
Les også
Nytt DJI-kamera kommer med mye større bildebrikke
Les også
Nå blir de populære kameradronene til DJI mer intelligente
Les også
Denne rimelige kameradronen er beregnet på nybegynnere
Les også
Denne kameradronen filmer i 4K-oppløsning
Les også
Så rask er Nvidias nye superbrikke Tegra K1
annonse