Til hovedinnhold

Amazon vil levere pakker med droner – søker tillatelse til testflyvninger

Kan gjøre det mulig å levere pakker på en halvtime.

Amazon

Det var en del som reagerte med vantro da nettbutikkkjempen Amazon kunngjorde at de arbeider med en løsning for levering av pakker med flyvende droner, kalt Amazon Prime Air. Netflix gikk sågar til det steg å lage en video hvor de gjør narr av hele idéen.

Til tross for at konseptet nok virker fjernt for mange mener Amazon altså alvor med dronetjenesten sin, og har nå gjort nye fremstøt for å gjøre konseptet til virkelighet. Som Phys.Org melder har selskapet nemlig søkt amerikanske myndigheter om tillatelse til testflyvninger.

Kan fremskynde kommersialiseringen

På grunn av de strenge reguleringene av luftrommet i USA har Amazon hittil kun testet dronene innendørs og i andre land, men nå henvender de seg altså til det amerikanske luftfartstilsynet FAA for å fremskynde kommersialiseringen av tjenesten.

– Et unntak fra FAA-reglene vil være i alles interesse. Det vil være et nødvendig steg mot å realisere de fordelene som forbrukerne vil få fra Amazon Prime Air-tjenesten, skriver Amazon i brevet til FAA.Testene vil i utgangspunktet begrense seg til områder Amazon selv disponerer og områder som FAA eventuelt godkjenner.

Selskapet nevner for øvrig i brevet at de har gjort store teknologiske fremskritt de siste månedene når det gjelder å gjøre dronene autonome, altså selvkjørende, slik at de trenger minimalt med menneskelig kontroll.

Levering innen 30 minutter

Dronene skal være i stand til hastigheter på over 80 kilometer i timen og kan bære en last på opptil 2,2 kilogram. Ifølge Amazon kan løsningen gjøre det mulig å få pakkene levert på døren allerede innen 30 minutter etter at ordren er lagt inn, noe som i så fall må sies å være ganske bekvemt.

Dersom FAA er samarbeidsvillige nok tror Amazon Prime Air-tjenesten kan stables på beina allerede i løpet av neste år. På lang sikt ser nettbutikkgiganten for seg at levering av pakker med droner kan bli et like vanlig syn som postbiler.

Dette ligger nok imidlertid et godt stykke inn i fremtiden, og avhenger som sagt av hvordan det amerikanske luftfartstilsynet stiller seg til det spenstige konseptet. Se demonstrasjonsvideo av tjenesten under.

Enkle droner kan du lage selv: Denne lagde de på under et døgn med 3D-skriver »

Mer om
annonse