Nyhet

Denne lar deg sende mobilen din til himmels

«PhoneDrone» forvandler mobilen til en drone - og ble braksuksess på Kickstarter.

Mange droner lar deg som kjent bruke mobilen eller nettbrettet til å kontrollere kameradroner, men å sende selve mobilen til himmels må nok sies å være en noe mer uvanlig løsning. Nå finnes det et produkt som gjør nettopp det.

På finansieringsnettstedet Kickstarter ligger det nå et konsept med det ganske talende navnet «PhoneDrone», som rett og slett innebærer å forvandle telefonen din til en drone.

PhoneDrone er i korte trekk en slags «barebone»-drone som bruker innmaten i mobilen din, altså sensorene, kameraet, prosessoren og trådløsteknologien, til å gi deg en fullverdig kameradrone med all den nødvendige funksjonaliteten.

PhoneDrone i aksjon. Foto: Kickstarter

Kan fly helt på egen hånd

Dermed er poenget altså at du ikke skal behøve å gå til innkjøp av en komplett drone dersom du allerede eier en mobil, som igjen er ment å spare deg for store utgifter.

PhoneDrone fungerer ved å simpelthen feste mobilen til enheten, som byr på fire propeller. Via en egen applikasjon skal brukeren kunne tegne opp en rute på et kart, samt stille inn høyde og andre parametre, som dronen deretter følger helt på egen hånd.

Deretter kreves det med andre ord ikke to separate enheter for å kontrollere dronen, men utvikleren sier at det også går an å koble den til en annen mobil enhet som du kan bruke til å styre dronen med. Enheten bruker altså mobilens innebygde kamera til å ta bilder med, og kommer i så måte med et treveisspeil som gjør at du kan ta bilder fra ulike vinkler.

Berøringsskjermen vil være eksponert på oversiden. Foto: Kickstarter

Stor Kickstarter-suksess

Du vil altså naturlig nok ikke kunne styre kameraet fritt, slik som på vanlige kameradroner, så dermed har produktet definitivt noen begrensninger. PhoneDrone skal ellers være kompatibel med både Android og iOS, og ifølge produsenten vil dronen også kunne brukes med Apple Watch.

Selve enheten måler 267 mm x 231 mm x 56 mm og veier 350 gram. Flytiden skal ligge på mellom 15 og 20 minutter, toppfarten er på 56 kilometer i timen, og dronen takler en last på opptil 200 gram. På Kickstarter har produktet vært en knallsuksess. Finansieringsmålet lå på 100 000 dollar, og i skrivende har folk lovet bort hele 274 000 dollar med 17 dager igjen.

For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 235 dollar, cirka 2000 kroner, og salget er ventet å starte i september neste år. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

Nå har det også kommet en 3D-skrevet jet-drone: Den har en fart på 240 kilometer i timen »

(Via Tom's Guide)

Les også
Nå blir folkefinansiering enklere for Android-brukere
Les også
Denne selvflyvende dronen har blitt en braksuksess
Les også
Her styrer han en drone med håndbevegelser ved hjelp av Apple Watch
Les også
Ny drivstoffløsning kan gi dronene mange timers flytid
Les også
Denne dronen dro inn rekordsum på Kickstarter – nå har produsenten forlatt hele prosjektet
Les også
Denne lette kameradronen med Oculus Rift-støtte har nå blitt bedre
Les også
Du skal spise bra med tomater før dette går i null
Les også
Dette er verdens første 3D-skrevne jet-drone
Les også
Mann skjøt ned drone med hagle - får ingen straff
Les også
Her ser du Googles leveringsdrone i aksjon
Les også
Nå blir de populære kameradronene til DJI mer intelligente
annonse