Til hovedinnhold

Neste år kan du brette mobilskjermen din

Store løfter fra Samsung.

Samsung

Ifølge nettstedet GSMArena skal Samsung dytte grensene for bøyelige telefonskjermer enda lengre, og lage en telefon der skjermen kan brettes sammen. De vet ikke om det er snakk om et «klapptelefon»-lignende design, eller om det blir noe mer avansert der en liten skjerm kan brettes ut til en stor ved behov. I følge en representant fra Samsung skal denne teknologien være klar allerede neste år.

Utviklingen av ny skjermteknologi kan få mye å si for hvordan vi i fremtiden benytter oss av telefoner, datamaskiner, TV-er og mye mer, så det er ikke rart at Samsung satser hardt på å være innovative i dette markedet. Vi har tidligere skrevet om kappløpet om bøyelige mobilskjermer, og sett at utviklingen av fleksible skjermer deles inn i fire stadier: Avrundet, bøyelige, brettbare og sammenrullbare.

Avrundete og bøyelige telefoner er en realitet, og her har Samsung tidligere vist frem noen svært bøyde prototyper. Brettbare har vi til gode å se, men LG Electronics har vist frem en sammenrullbar prototype.

Gjennomsiktige og «rullegardinskjermer»

Foto: LG

LG, som blant annet kom med den bøyelige telefonen LG G Flex i fjor, satser også hardt på ny skjermteknologi, og særlig på gjennomsiktige skjermer og sammenrullbare skjermer. Gjennomsiktige skjermer danner bilder på en gjennomsiktig flate, og egner seg for eksempel godt i biler og fly, der de kan vise informasjon på selve frontruta, uten å blokkere sikten.

Slik teknologi kan også være et veldig godt alternativ til Google Glass og lignende smartbrilleløsninger der informasjonen vises på en svært liten skjerm som stikker ut fremfor øyet. I stedet kan hele brilleglasset være skjermen, så fremt de greier å lage det på en slik måte at brukeren klarer å fokusere når bildet kommer så nært øyet.

LG's 18-tommers prototype. Foto: LG

LG satser også hardt på skjermer som kan rulles sammen, og har allerede vist frem en prototype av en 18-tommers OLED-skjerm. Planen er å ha en 60-tommers utgave i salg innen 2017. Hvor mye den vil kunne rulles sammen gjenstår å se, men tanken på å kunne dra skjermen ut som et projektorlerret ved behov, og ha den ute av syne når den ikke er i bruk, høres i alle fall ikke så dumt ut.

Selv om begeistringen for Google Glass har gitt seg, er det i følge sjefen på ingen måte dødt»

(Kilde: GSMArena, Business Korea)

annonse