Til hovedinnhold

– Google Glass er på ingen måte dødt

Google-sjefen slår tilbake mot ryktene.

Giuseppe Costantino/Shutterstock.com

Det gikk lenge mange lovord om Googles smartbrillesatsing Google Glass, men i senere tid har begeistringen dalt en del. I november i fjor kunne vi sågar melde at mange utviklere som tidligere jobbet med Google Glass hadde begynt å miste interessen, og ville heller rette fokuset mot Oculus Rift.

Som Wall Street Journal nå melder har Google imidlertid ingen planer om å gi opp sin satsing på smartbrillene. Avisen snakket med sjefen for søkegiganten Eric Schmidt, som blant annet pekte på at nyheten om at selskapet skal avslutte salget av utviklerutgaven Explorer Edition ble feiltolket av media.

Mener det er et langsiktig prosjekt

– Det er en veldig stor og fundamental plattform for Google. Vi avsluttet Explorer-programmet og pressen fremstilte dette som om vi ville kansellere helle prosjektet, som ikke stemmer. Hos Google handler det om å ta sjanser, og det er ingenting ved det å justere på Glass-satsingen som tilsier at vi avslutter den, sa Schmidt.

Ifølge Google er Google Glass et langsiktig prosjekt, og på ingen måte dødt. Foto: Hattanas Kumchai/Shutterstock.com

Google-sjefen understreket at Google Glass er et langsiktig prosjekt, og sammenlignet i den forbindelse prosjektet med en annen teknologi som selskapet jobber med for tiden, nemlig selvkjørende biler.

– Det blir det samme som å si at de selvkjørende bilene er en fiasko bare fordi jeg ikke blir kjørt rundt i en av disse nå. Disse tingene tar tid, uttalte Eric Schmidt overfor Wall Street Journal.

Jobber med en forbedret og billige variant

Det er allerede kjent at Google har flyttet Glass-prosjektet sitt ut av den mystiske eksperimentavdelingen Google X og over i en egen, separat avdeling. Denne nye avdelingen vil være underlagt Tony Fadell, sjef for Nest Labs, som lager smarte hjemmeprodukter og som ble kjøpt opp av Google for et års tid siden.

I disse nye omgivelsene er det nå i ferd med å bli utviklet en ny Google Glass-variant, som Wall Street Journal meldte tidligere i år. Denne versjonen skal både få bedre skjerm, bedre lyd, lengre batteritid og ikke minst bli billigere enn den forrige utgaven. Den nye versjonen skal ikke selges i testutgaver, men derimot slippes i en endelig versjon når utviklerne mener den er ferdig.

Google forsøker visstnok også å gjøre den kommende Google Glass-utgaven mer diskré ved å sørge for at designet minner mer om vanlige briller. Akkurat hvordan den blir seende ut, og hva prisen og lanseringsdatoen blir er altså ennå uvisst.

Google Glass har fått flere interessante konkurrenter: Microsofts «Project Hololens» kan strø hologrammer rundt i stuen din »

annonse