Til hovedinnhold

Rull sammen TV-en og putt den i lomma

Dette skal faktisk vise en fungerende prototype fra LG.

LG

LG gjør det skarpt i TV-markedet for tiden, og snart kommer selskapets OLED-TV-er med 4K-oppløsning på markedet. De har imidlertid enda mer hårete mål i sikte: Transparente TV-skjermer som kan rulles sammen som papir.

Hvis det høres ut som noen hos LG har sett for mye på science fiction kan du selv se bildet øverst i saken, som visstnok skal vise en fungerende prototyp på akkurat denne teknologien. Det skal altså ikke være snakk om et Photoshop-triks.

Lover 60-tommers TV på rull

Foto: LG

Bildet skal vise en 18-tommers OLED-skjerm, med oppløsning på beskjedne 1200 x 810 piksler. Denne skal kunne rulles sammen til en sylinder med bare 3 cm diameter, takket være en supertynn polyamid-film på baksiden av selve bildepanelet.

Spennende prototyper har vi sett før, men det mest imponerende med LG sitt nye stunt er hvor nære de skal være markedet. Ifølge nettstedene som gjengir informasjonen mener nemlig selskapet selv at de skal være klare med en rullbar 60-tommers 4K OLED-TV i løpet av 2017.

Foto: LG

Samtidig skal LG ha vist frem en prototyp på transparente paneler, med en gjennomsiktighetsgrad på 30 prosent. Dermed slipper skjermen gjennom tre ganger så mye lys som i tidligere forsøk, uten at vi er like sikre på hva slags bruksområder dette først og fremst kan være rettet mot – men TV-er nevnes, og lansering til markedet i 2017 skal visstnok være innen rekkevidde også for denne teknologien.

Tar det med en klype salt

Nå har vi ikke fått noen offisiell pressemelding fra LG om noe av dette, og rundt om på nettet er det dessverre ikke så altfor vanlig å oppgi kildene til nyhetssaker – så vi velger å ta nyheten med en liten klype salt.

Vi har likevel funnet den samme saken gjengitt i en rekke internasjonale medier, som Phandroid, Engadget og 9to5google, så hvis alle har latt seg lure er det dyktige spøkefugler som står bak.

Det hele virker også realistisk, siden det rimer ganske bra med LG sitt vedvarende fokus på fleksibel og transparent skjermteknologi – som LG G-Flex er et fungerende eksempel på; skjønt i litt mindre skala enn 60 tommer. Så får vi se om det skjer noe i 2017.

Vi vet dog at LG snart kommer med et par 4K OLED-TV-er:
Endelig kommer de – en blir grisedyr, den andre overraskende billig »

annonse