Til hovedinnhold

Nå kan du snart kjøpe klapptelefon med Android

Synes du mobildesign var bedre før? Da kan redningen være på vei fra LG.

LG

Klapptelefonenes tid i mobilhylla har vært forbi en tid. Men nå kan det se ut som om de kommer tilbake. I hvert fall litt. Både Samsung og LG har modeller som likner på de gode gamle, men deres moderne arvtagere er betydelig smarter og kommer som regel med både berøringsskjerm og Android.

En slik modell er Easy Smart fra LG. Produsenten er glad i å ha mange navn på produktene sine avhengig av markedet de selges i, så Easy Smart er kjent også kjent som Wine og Gentle i andre markeder.

Enkelt og smart designalternativ

På papiret ser dette først og fremst ut til å være et enkelt og smart designalternativ. Spesifikasjonene kommer ikke til å gi noen som helst bakoversveis, men likevel snakker vi altså om en klapptelefon som kan kjøre Spotify eller Snapchat mens den ligger lukket i lommen. Det kan være spennende nok for mange, og vi innrømmer gjerne at også vi i Tek-redaksjonen er litt spente på dette produktet, tross lave spesifikasjoner.

Det er lenge siden vi har sett noe som likner, og i en tid der mobiler flest er vanskelige å skille fra hverandre, er dette en designvri utenom det vanlige.

Likevel må vi nødvendigvis svinge innom spesifikasjonene når vi snakker om LG Easy Smart. Telefonen har en 3,2 tommer stor berøringsskjerm, noe som er nokså respektabelt med tanke på at det er snakk om en kompakt klapptelefon.

Svake spesifikasjoner

LG Easy Smart finnes i både rødt og blått. Begge fargene kommer til Norge. Foto: LG

Oppløsningen er på 480 x 320 piksler. Heller ikke det er mye, men gitt at skjermen er liten burde pikseltettheten oppleves som grei nok. Vidunderet drives av en firekjernet Snapdragon 210-brikke på 1,1 GHz. Dette er ikke noe fartsmonster, men kan vise seg å være en helt grei paring mot den relativt lavoppløste skjermen.

Hovedkameraet tar bilder i 3,15 megapiksler. Spesifikasjonsmessig er det et stykke mellom denne telefonen og toppmodellene. Foto: LG

Et kamera på 3,15 megapiksler lover ikke så fryktelig godt for feriebildene, mens et batteri på 1700 mAh er omtrent på nivå med det telefoner med tilsvarende spesifikasjoner får.

På den ene siden er altså dette en av få telefoner du vil finne i mobilhyllen som ser annerledes ut enn naboen(s), men samtidig er spesifikasjonene i forsiktigste laget for en del typer bruk. Men spesifikasjoner er ikke alt, og vi har opplevd svakt spesifiserte telefoner som har ytt mer enn tilstrekkelig til å forsvare prislappen.

Blir ikke den dyreste telefonen i butikken

Her er vi også inne på et viktig moment med LG Easy Smart. Den blir forholdsvis rimelig, om enn ikke veldig billig. Når den lander i norske butikker venter LG at den vil bli solgt for rundt 1900 kroner. I praksis viser det seg ofte at nettbutikker legger seg noe lavere enn slike forventede priser.

Og hvis lommene dine brenner etter nærkontakt med en ny klapptelefon kan du gjøre klar bankkortet mot slutten av september.

Du kan lese mer om LG Easy Smart i denne artikkelen. Her omtales den som Gentle, men den har altså fått nytt navn med Europa-lanseringen »

annonse