Samsung kan bli den første produsenten til å slippe en brettbar mobilskjerm

Det unike konseptet kan komme allerede neste år.

Det finnes som kjent allerede mobilskjermer med bøyelige egenskaper, men i fjor kom det frem at Samsung planlegger å ta det fleksible konseptet til et nytt nivå med skjermer som kan «brettes» sammen. Nå ser det ut til at de brettbare mobilene ikke er langt unna.

Nettstedet Bloomberg har vært i kontakt med kilder som hevder at Samsung skal lansere to mobiltelefoner med bøyelige skjermer så tidlig som i begynnelsen av 2017.

Foldes sammen på midten

Den ene av modellene skal visstnok være en slags todelt modell som kan foldes sammen på midten. Den andre varianten er angivelig en 5-tommers mobil som kan foldes ut til et «nettbrett» på 8 tommer.

Dette bildet er fra Samsungs CES-konferanse i 2013, hvor de viste frem den fleksible skjermteknologien.

De bøyelige skjermene skal selvsagt basere seg på OLED-teknologien, men utover dette er de tekniske detaljene ennå svært sparsomme.

Samsung viste frem sin satsing på den svært fleksible skjermteknologien allerede på CES-messen i 2013, hvor de via en reklamefilm demonstrerte en mobil som kan foldes sammen på midten. Hvorvidt modellen som Samsung skal lansere neste år ligner på denne er imidlertid uvisst.

Skal kanskje avdukes på MWC

Kildene som Bloomberg snakket med mener det er sannsynlig at Samsung skal avduke de fleksible mobilene på Mobile World Congress-konferansen, som avholdes i slutten av februar neste år. Flere konkurrenter jobber for øvrig også med den bøyelige skjermteknologien, deriblant LG.

Samsungs presentasjon av de fleksible prototypeskjermene fra 2013 kan du se i videoen under. Den starter på cirka 44 minutter.

Samsungs nye Galaxy S7 Active har ikke fleksibel skjerm: Men den tåler til gjengjeld en real trøkk »

Les også
Snart kan vi se de første bøyelige mobilene fra Samsung
Les også
Nå kommer det mobillanseringer på løpende bånd
Les også
– Samsung skal lansere mobil som kan brettes ut og brukes som nettbrett
Les også
Samsung skal lage bøyelige mobiler med kunstige «muskler»
Les også
Lenovo med mobil du kan brette rundt håndleddet
Les også
Neste år kan du brette mobilskjermen din
Les også
Kappløpet mot bøyelige mobilskjermer er i gang
Les også
Samsung lover brettbare skjermer i 2015
annonse