Til hovedinnhold

Samsungs brettbare mobil kan komme allerede i januar

Konsept blir realitet, ifølge rykter.

Samsung

I mars kunne vi melde at Samsung tilsynelatende hadde en ny, unik mobilmodell på gang som kan «brettes» sammen ved hjelp av en bøyelig skjerm. Nå har det dukket opp nye rykter om at mobilen bare er få måneder unna en markedslansering, melder nettstedet GforGames.

Opplysningene kommer i form av en lekkasje på nettsiden Weibo, Kinas svar på Twitter, som tidligere har vært åsted for flere andre lekkasjer som senere har vist seg å stemme.

Kan komme i januar

Ifølge denne lekkasjen ser det ut til at Samsungs sammenbrettbare mobiltelefon, som bærer det foreløpige kodenavnet «Project Valley», kan bli sluppet på markedet så tidlig som i januar neste år.

Bildet viser prototyper på mobiler med bøyelige skjermer for Samsung viste frem allerede i fjor. Foto: Samsung

Informasjonen kommer ifølge GforGames fra en fyr som har «inngående» kjennskap til både Samsungs planer og industrien generelt, så tilsynelatende er det altså god grunn til å feste lit til opplysningene.

Samsung har ikke selv kommet med offisiell bekreftelse på at mobilen er på vei, men opplysningene om den sammenbrettbare mobilen som dukket opp i mars i år skal ha kommet fra en representant for selskapet.

Testes i to prosessorer-utgaver

Det er uvisst akkurat hva slags type design den nye mobilen får, men antakelig dreier det seg en dobbeltskjerm-løsning hvor de to skjermene befinner seg ved siden av hverandre og brettes ut til én stor skjerm. en annen mulighet er at den får et klapptelefon-design.

Ifølge ryktene skal mobilen allerede være i ferd med å bli testet i to ulike utgaver, hvorav den ene har en Snapdragon 820-prosessor, mens den andre har en Snapdragon 620-brikke innabords. 3 GB minne skal også være på plass.

De bøyelige mobilskjermene ble for øvrig varslet for en god stund siden. Allerede i november i fjor kunne vi melde at både Samsung og LG hadde trappet opp satsingen på teknologien, med planer om å slippe mobiler innen utgangen av inneværende år.

Under ser du en konseptvideo Samsung lagde i fjor, som inkluderer to ganske unike telefoner:

Også TV-ene kan snart bøyes: LG har vist frem en 55-tommer du kan «rulle» sammen »

(Kilde: GforGames Via Pocket-lint)

annonse