Nyhet

Kommer Philips med OLED i 2015?

Tok bladet fra munnen i nytt intervju.

Den nederlandske giganten Philips farer nå etter alt å dømme med planer om å utvide sin portefølje med nye type TV-er. Skal vi tro en talsmann fra selskapet står nemlig OLED-teknologi på menyen når vi beveger oss inn i 2015, melder nederlandske NU.

Fra før har mye av fokuset rundt hvem som skal bli LGs første konkurrent til å lage tilby OLED-TV-er vært rettet mot selskapets hovedfiende Samsung.

Har jobbet med OLED i et par år

I intervjuet kommer det frem at Philips på ingen måte er ukjent med OLED, og at selskapet allerede de siste par årene har jobbet med teknologien. Etter å ha hatt problemer med en del barnesykdommer, ser det nå ut til at nederlenderne er i ferd med å få frem et stabilt produkt.

Dermed kan Philips komme med den første TV-en som kombinerer OLED med en Android-plattform. LG på sin side har tatt i bruk WebOS, et grensesnitt som i sin tid ble utviklet av HP.

Philips har fra før vist frem en prototype av en OLED-TV, en modell som brukte et panel fra LG – som per i dag er den eneste produsenten av store OLED-skjermer.

Samsung kommer ikke med et mottrekk

At Philips nå kommer med en konkurrent til LGs OLED-modeller kan bidra til at prisene på teknologien vil falle raskere, selv om du allerede nå får en knakende god OLED til under 20 000 kroner.

Mange hadde kanskje trodd at LGs hovedkonkurrent Samsung skulle hive seg inn i kampen om OLED-kundene, men den koreanske giganten har allerede gått ut og sagt at de ikke prioriterer dette i året som kommer.

Dermed gjenstår det å se om andre stor produsenter som for eksempel Sony eller Panasonic vil trekke frem en overraskelse når årets CES-messe fra Las Vegas starter rett over nyåret.

Panasonic var lenge den ledende produsenten av plasma-TV
Her kan du lese grunnen til at de la ned sin satsning (Ekstra) »

(Kilde: NU)

Les også
Bildet på denne 4K OLED-TV-en tok nesten pusten fra oss
Les også
LG spytter inn svimlende summer i OLED-teknologi
Les også
Panasonic slipper versting-OLED
Les også
Samsung: – Ingen OLED-TV fra oss neste år
Les også
Slipper smartklokke for de stilbevisste
Les også
Philips’ Android-TV-er kommer nå til Europa
Les også
Denne lyspæra snakker med mobilen din
annonse