Til hovedinnhold

– Samsung skal lansere mobil som kan brettes ut og brukes som nettbrett

Giganten har store planer på gang, ifølge kilder.

Det har gått rykter om Samsungs brettbare mobiltelefon i lange tider, men nå kan det se ut til at telefonen faktisk nærmer seg en realitet. Avisen The Korea Herald har vært i kontakt med kilder som bringer nye, interessante opplysninger på bordet.

Ifølge kildene skal Samsung mest sannsynlig lansere den brettbare mobilen på markedet i løpet av det tredje kvartalet i år. Selskapet planlegger visstnok å produsere 100 000 enheter i første omgang.

18 centimeter

Kildene kunne videre fortelle at det trolig dreier seg om en mobil som forvandles til et 18 centimeter stort nettbrett når du folder den ut, men det er uvisst om dette er diagonalt. Skjermflaten på den nye modellen befinner seg visstnok på utsiden når telefonen er foldet sammen.

Dette er en annen prototype som Samsung tidligere har demonstrert.

Prototypen vi har sett tidligere fra Samsung hadde den fleksible skjermen på innsiden, slik at den skjules når telefonen er foldet sammen. Ifølge kildene til Korea Times skal Samsung ha endret dette designet siden det medfører at brukerne da må åpne opp telefonen hver gang den skal brukes.

Med skjermflaten på utsiden ser det dermed altså ut til at telefonen vil få skjermflate både på forsiden og baksiden når enheten er foldet sammen i telefonmodus. Det er eventuelt uvisst på hvilke måter dette eventuelt skal utnyttes.

Det er altså ikke kjent nøyaktig når telefonen vil komme på markedet, og opplysningene er for ordens skyld ikke bekreftet fra offisielt hold.

Samsung har et annet spesielt produkt på gang »

Les også
Samsung Galaxy X skal angivelig være en mobil med to skjermer som kan legges sammen
Les også
Snart kan vi se de første bøyelige mobilene fra Samsung
Les også
Samsung skal lage bøyelige mobiler med kunstige «muskler»
Les også
Samsung kan bli den første produsenten til å slippe en brettbar mobilskjerm
Les også
Neste år kan du brette mobilskjermen din
Les også
Kappløpet mot bøyelige mobilskjermer er i gang
annonse