På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Dette er de beste Black Friday-tilbudene
Vi har skrapt sammen de beste rabattene.
Black Friday er ikke lenger forbeholdt den siste fredagen i november, med mange butikker som kjører dagstilbud hver dag hele uken. Noen tyvstartet sågar allerede i helgen som var.
Vi har tradisjonen tro tatt en kikk på tilbudene for å skille klinten fra hveten – det er definitivt ikke alle «tilbud» som er like gode. Tall fra Prisjakt viste for eksempel at 30 prosent av de 10.000 mest populære produktene i søketjenesten gikk ned i pris, mens 13 prosent gikk opp i pris under Black Friday i fjor, skriver Dagens Næringsliv.
Derfor har vi i Tek.no-redaksjonen tatt en sjekk på dagens tilbud, og sett på hvilke vi hadde slått til på. Vi plukker i de fleste tilfeller ut produkter vi har testet med godt resultat, som nå har fått en ekstra lav pris.
Vi har sortert listen under basert på pris, og vil holde den oppdatert fortløpende gjennom hele uken.
Blant høydepunktene fredag finner vi Sonys beste trådløse hodetelefoner, WH-1000XM3, til rekordlav pris, billigere iPhoner, Samsungs TV-toppmodell med store avslag og Sennheisers nydelige momentumøreplugger til knallpris.
De beste tilbudene fredag 29. november:
Google Home Mini - Billig og grei
Pris ved lansering: 599 kroner
Normalpris: 379 kroner
Pris nå: 249 kroner
Googles smarthøyttalere ble lansert i Norge i fjor høst og ble bare måneder senere kåret til årets store julegave. Da var prisen for den billigste varianten, Google Home Mini, på nesten 600 kroner. Nå har den falt til bare 249 kroner.
Grunnen til prisfallet har nok noe med at selskapet nylig slapp en ny variant av høyttaleren. Den nye varianten skal være ørlite raskere i responsen, i tillegg til å by på bedre lyd. Sistnevnte kommer nok godt med, da vi synes lyden i fjorårets Home Mini ikke var særlig mye å skryte av.
Synes du det er helt greit at høyttaleren ikke låter helt strålende, og at plattformen fortsatt har litt voksesmerter, finner du ikke et billigere smarthøyttalerprodukt enn dette.
Gjør huset ditt smartere, men ikke forvent deg en Star-Trek-opplevelse
Fordeler
- +Ser lekker ut
- +Kan kommunisere på norsk
- +Forstår det vi sier godt
- +Enkel å sette opp
- +Fungerer godt med flere tredjepartsystemer
- +Billig
Ting å tenke på
- —Begrenset bruksområde
- —Hører ikke alltid at vi prater til den
- —«Vekkes» til live i tide og utide
- —Dårlig lydkvalitet
Jabra Move Style – solid trådløs lyd til en billig penge
Pris ved lansering: 999 kroner
Vanlig pris: 699 kroner
Pris nå: 499 kroner
Jabra Move har lenge vært en budsjettfavoritt hos oss i Tek-redaksjonen, og i årets såkalte «Style Edition» ble batterilevetiden økt fra åtte til 14 timer, som definitivt var en kjærkommen oppgradering.
Dette er små og kompakte «on-ear»-hodetelefoner, altså telefoner som sitter på øret og ikke omslutter det fullstendig. De er lette, elegante og tar liten plass i sekken. Det mest imponerende – spesielt med tanke på prisen – er likevel lydkvaliteten.
Jabra Move er veloppløste, har flott dynamikk og en ganske punchy bass, som sammen gir en svært god opplevelse. Dette er rett og slett lyd som vanligvis koster betraktelig mer, og til 499 kroner er det vanskelig å se et bedre hodetelefonkjøp i dag.
Logitech G513 - Fint spilltastatur til halv pris
Pris ved lansering: 1.590 kroner
Vanlig pris: 1.490 kroner
Pris nå: 777 kroner
Da vi testet G513 var det veldig mye å like. Vi likte det nye håndleddstøttet, alle tilkoblingsmulighetene og de nye såkalte Romer-G-bryterne, som minnet mye på Cherry MX-Red-bryterne vi kjenner godt til fra før.
Det store aberet var imidlertid at tastaturet var svært dyrt, og det var andre konkurrerende modeller som kunne by på betydelig mer valuta for pengene. I dag har imidlertid G513 halvert seg i pris, og plutselig fremstår det som et virkelig godt kjøp.
Les hele samletesten av spilltastatur her »
Jabra Move Style Edition
Fordeler
- +Meget god lydkvalitet
- +Bedre batteritid enn før
- +God komfort
- +Mye for pengene
- +Tøff design
Ting å tenke på
- —Klemmer ganske hardt på ørene i starten
Sony WH-H900N – et godt alternativ til flaggskip-hodetelefonene
Pris ved lansering: 2.890 kroner
Vanlig pris: 1.390 kroner
Pris nå: 990 kroner
Da Sonys WH-H900N, eller Hear.On 2, ble lansert, lå de altfor tett inntil den daværende toppmodellen WH-1000X i pris. Siden er prisen mer enn halvert, og i dag får du attpåtil noen ekstra hundrelapper i avslag.
Til under 1.000 kroner er WH-H900N intet mindre enn et kjempegodt kjøp. Vi kåret for eksempel dem til best i test da vi testet hodetelefoner med støydemping til under 2.000 kroner, en tittel de fortsatt holder. H900N byr på fyldig og engasjerende lyd, er komfortable ha på og byr på kurant støydemping – selv om de ikke kan sammenliknes med Sonys mest påkostede modeller.
Om du ikke vil bruke flerfoldige tusenlapper på hodetelefoner med aktiv støydemping bør du vurdere disse veldig sterkt.
Litt for dyrt sammenlignet med konkurrentene
Fordeler
- +Flat profil og stor, behagelig håndleddstøtte
- +Flere tastetyper (lineære og ikke-lineære)
- +Kompakt til fullstørrelse å være
- +Svært god programvare
Ting å tenke på
- —Har ingen ekstra makroknapper eller medieknapper
- —Dyrt
- —Kun F-tastene er åpne for makro-programmering
Sony WH-H900
Lillebroren til WH-1000XM2 har sunket drastisk i pris og blitt et meget interessant valg
Fordeler
- +Meget velbalansert og flott lyd
- +Best støydemping av de billigere hodetelefonene
- +Veldig komfortable
- +God batterilevetid
- +Sammenleggbare
Ting å tenke på
- —Følsomme for vind; vindmodusen må aktiveres fra app
- —Touchkontrollerne kan være et minus for noen
Jabra Elite Active 65t - Jevnt over solide ørepropper
Pris ved lansering: 1.845 kroner
Vanlig pris: 1.690 kroner
Pris nå: 999 kroner
Jabra kan ikke bare rimelige hodetelefoner, men også såkalte helt trådløse ørepropper. Deres Elite-serie har blitt noen generasjoner gammel, og nylig kom nye 75t på markedet. Det åpner tilsynelatende også for at forrige modell går ned i pris ganske betydelig.
Elite Active 65t er nemlig å få til rundt halv pris av lanseringsprisen i disse dager, og til den prisen er dette et meget godt kjøp. 65t er nemlig jevnt over veldig solide – de sitter godt på plass, er komfortable å ha på, har god batterilevetid (fem timer per lading) og spiller ikke minst ganske pent. Det låter veloppløst og klinisk, men muligens litt kjedelig for enkelte.
I begynnelsen av uken var det de vanlige Elite 65t som var på tilbud, mens det nå er Active-varianten som er på tilbud. Forskjellen er at Active er vannavstøtende og tåler dermed trening og svette.
Et godt kjøp.
Les samletesten vår av trådløse ørepropper her »
Jabra Elite Active 65t
Jabra leverer igjen jevnt over solid
Fordeler
- +Kurant lyd
- +Svetteresistent
- +Sitter godt på plass
- +Diskré i øret
- +Stort sett god samtalekvalitet
- +Kompakt etui
Ting å tenke på
- —Litt mer bass ville gjort lyden hakket mer treningsvennlig
- —Ikke så gode til samtaler i bråkete omgivelser
- —Ørevinger ville holdt dem enda bedre på plass
Xbox One S – råbillig spillmoro
Pris ved lansering: 2.190 kroner
Normalpris: 2.190 kroner
Pris nå: 990 kroner
Playstation 5 og neste Xbox virker å være rundt et drøyt år unna, men foreløpig er det dagens generasjon konsoller som gjelder. I dag kan du også gjøre et kjempekupp på den mest grunnleggende Xbox-modellen.
Det er imidlertid verdt å merke seg at dette er en såkalt «all-digital edition» som ikke har optisk drev, og du derfor kun kan spille nedlastede spill. En terabyte lagring er i så måte kanskje litt snaut, men det er i det minste en enkel sak å koble ekstern lagring til Xbox.
Likevel: Det er svært mye moro å hente fra Xbox-biblioteket, spesielt med tanke på at Microsoft har lansert den såkalte Xbox Game Pass, som gir deg tilgang til et tresifret antall spill i en abonnementsløsning hvor de tre første månedene foreløpig koster deg 10 kroner. Det – sammen med en tusenlapp for selve konsollen – er mye underholdning for pengene.
PS: Vil du helst ha optisk drev får du også den vanlige varianten på tilbud i dag, til 1890 kroner inkludert to kontrollere eller et utvalg spill.
Google Nest Hub - En smart skjerm, men bruk den på engelsk!
Pris ved lansering: 1299 kroner
Normalpris: 1189 kroner
Pris nå: 999 kroner
Vi har veldig delte meninger om Googles smartskjerm Nest Hub. Da vi først testet produktet på engelsk, før det var i salg i Norge, digget vi det. Vi ga det 8 av 10 og puttet på Anbefalt-stempelet vårt. Så ble Nest Hub sluppet i Norge, med norsk språk tilgjengelig, og plutselig ble det ett av husets større irritasjonsmomenter. Vi tok det uvanlige steget å nedjustere karakteren til 6,5 og fjernet Anbefalt-stempelet.
Årsaken var så enkel som at Nest Hub ikke fungerer særlig bra når du bruker den med den norske assistenten.
Men hvis du synes det er helt greit å snakke med den på engelsk, eller bare vil bruke den som en digital bilderamme eller en skjerm du kan styre resten av smarthuset via, er den fortsatt knallgod. På engelsk kan den svare på alle slags rare forespørsler og gi deg nyttig informasjon på skjermen om det aller meste. Bare ikke prøv å gjør det samme på norsk.
Det beste smartproduktet Google har laget så langt
Fordeler
- +Nyttig skjerm
- +Fint og enkelt design
- +God, automatisk fargejustering
- +Fungerer utmerket som digital bilderamme
- +Fungerer godt som kontrollpanel for andre Google-produkter
- +Kan «castes» til
- +Skjermen gir mye nyttig ekstra informasjon
Ting å tenke på
- —Lav oppløsning på skjermen
- —Svak lyd
- —Fortsatt begrenset hva den faktisk kan gjøre
- —Helt elendig på norsk
TP-Link Deco M4 – god mesh til gibortpris
Pris ved lansering: 1.990 kroner
Normalpris: 1.590 kroner
Pris nå: 1.190 kroner
Såkalte maskenettverk har gjort et kraftig inntog i forbrukermarkedet de siste par årene, men de fleste settene er fortsatt i det øvre sjiktet av hva du vanligvis betaler for en trådløs ruter. Deco M4 er et hederlig unntak som byr på veldig god ytelse til prisen, en pris som i dag er ekstra lav. Knappe 1.200 kroner er ikke mer enn du vanligvis betaler for en helt streit vanlig ruter, mens Deco M4-settet altså inneholder tre bokser som du plasserer rundt omkring i boligen og som så samarbeider for å gi deg best mulig dekning.
M4-tårnene er kanskje ikke helt like diskré som en del andre mesh-rutere, men de er likevel relativt plasseringsvennlige og glir greit inn i interiøret. Minuset sammenliknet med en tradisjonell ruter er sannsynligvis at du får færre ethernet-porter å plugge ting inn i, men det er et kompromiss du sannsynligvis kan leve med om dekningen plager deg i dag.
Les testen av TP-Link Deco M4 »
TP-Link setter en ny standard for rimelig og bra mesh-nettverk.
Fordeler
- +Meget sympatisk pris
- +God ytelse til prisen
- +Relativt pene å se på
- +Enkle å sette opp
- +God dekning
- +Støtter ethernet backhaul
Ting å tenke på
- —Har ikke dedikert radiobånd til backhaul-trafikk
- —Fysisk større enn mange av konkurrentene
- —Litt korte strømledninger
- —Litt tynt med avanserte funksjoner i appen
RHA TrueConnect - Gode trådløse ørepropper
Pris ved lansering: 1790 kroner
Normalpris: 1690 kroner
Pris nå: 1190 kroner
Det finnes mange alternativer til Apples AirPods, som ofte byr på minst like mye og gjerne også har en billigere prislapp. I denne kategorien finner vi blant annet RHA TrueConnect, som utmerker seg spesielt med god bassgjengivelse - betydelig bedre enn i første generasjon AirPods, i alle fall.
Apropos Apples propper: RHA følger samme designestetikk, med betydelige utstikkere som peker ned mot munnen. Skjønt, disse er betydelig mindre på RHAs variant. Ettersom proppene har silikontupper minner de nok kanskje mer om Apples nyere AirPods Pro enn de gamle AirPods nå.TrueConnect kommer med et svært lekkert etui som lades med USB Type-C, og til sammen med etuiet og proppenes eget batteri får du rundt 25 timer total bruk her. Det er ikke til å kimse av.
Til å kimse av er da heller ikke priskuttet som TrueConnect har akkurat nå, så hvis du vil ha gode trådløse propper med litt premiumfølelse er dette muligens tiden for å slå til.
RHA True Connect
RHA TrueConnect føles dyrere enn de er og byr på mye bass. Garantert for mye for noen.
Fordeler
- +Fyldig og basstung lyd
- +Mange putestørrelser følger med
- +Pent og solid etui
- +God batterilevetid
- +Komfortable å ha på
- +Lader raskt i etuiet
Ting å tenke på
- —I overkant mye bass for enkelte typer musikk
- —Ingen app eller equalizer
- —Ingen «ambient»-modus
- —Tannbørstedesignet er mindre diskré enn konkurrentene
- —Svake til samtaler i støyete omgivelser
SteelSeries Arctis Pro Wireless
Pris ved lansering: 3300 kroner
Normalpris: 2900 kroner
Pris nå: 1495 kroner
Da vi samletestet trådløse hodetelefoner oppnådde Arctis Pro Wireless en god 2. plass.
Vi opplever lyden som åpnere og klarere enn hos «lillebror» Arctis 7. Lydbildet er nøytralt og godt balansert, som nok en del vil sette pris på for aktiv lytting, men vi savner litt mer trykk i bunnen til musikk og spilling.
Du kan imidlertid lage ulike forhåndsoppsett av innstillinger og koble dem opp til ulike spill, for eksempel med ulike EQ-profiler.
Fra basestasjonen som følger med kan du også justere en rekke innstillinger for lyden, samt lade det ekstra batteriet som ligger med i pakken. Slik vil du garantert ikke måtte ta pause fra spillingen fordi hodetelefonene plutselig må lades.
Arctis Pro Wireless har blåtann for kobling mot mobiltelefonen eller bærbare, noe som gjør de ganske allsidige.
Vår tester reagerte imidlertid på at hodetelefonene var litt små for hans hode av ganske normal størrelse, så her kan det være lurt å oppsøke en butikk for å prøve dem på før du kjøper.
SteelSeries Arctis Pro Wireless
De passer ikke store hoder, som er synd, for ellers er det veldig mye bra her.
Fordeler
- +Svært god lyd og fin surroundeffekt
- +God mikrofonlyd med egenlyd
- +God programvare med automatiske spillprofiler
- +Bluetooth og mini-jack gir svært gode flerbruksmuligheter
- +Ekstra batteri lader i basestasjon
- +Kan justere lyd fra spill og kommunikasjon uavhengig av hverandre
Ting å tenke på
- —Passer dårlig på store hoder
- —Chatmix har for få justeringstrinn
- —Kun 6-bånds EQ
- —Vi savner litt mer trykk i bassen
- —Kostbare
Xiaomi Mi A2 – en av de beste billigmobilene
Pris ved lansering: Ca 2.500 kroner
Normalpris: Ca. 1.900 kroner
Pris nå: 1.490 kroner
«Så mye for pengene at vi knapt tror det er sant» skrev vi i testen av Xiaomi Mi A2. Det var riktignok i fjor, men årets Mi A3 var en skuffelse hvor Xiaomi hadde endret mange av vinnerpunktene fra forgjengeren. Mi A2 er bedre på de fleste områder, og fortsatt ett av de beste mobilkjøpene du kan gjøre – spesielt til dagens pris.
Du får en flott skjerm, et godt kamera, et design i glass og aluminium og jevnt over funksjoner som vi oftest forventer å finne i betydelig dyrere telefoner. Det du ikke får er hodetelefoninngang, og du får heller ikke vanntetting eller minnekortplass.
Bortsett fra det er det veldig lite som teller mot Mi A2. Vi kåret den også til årets beste billigtelefon i 2018.
Xiaomi Mi A2 64GB
Mi A2 er årets beste mobilkjøp, og konkurrerer med telefoner flere tusen kroner dyrere.
Fordeler
- +Knallbra skjerm med god kontrast og lysstyrke
- +Et kamera nær toppmodellnivå
- +Garantert oppdatert to år fremover
- +Lynende rask og ren Android
- +God byggekvalitet med glass og aluminium
- +Hurtiglading og USB Type-C
- +Svært lav pris
- +64 GB innebygget lagring
Ting å tenke på
- —Ingen hodetelefoninngang
- —Ingen minnekortplass
- —Ikke vannsikret
Segway Drift W1 - elektriske rulleskøyter
Pris ved lansering: 4000 kroner
Normalpris: 2500 kroner
Pris nå: 1600 kroner
Av alle de motoriserte transportmidlene vi har prøvd, er nok disse elektriske «rulleskøytene» noe av det minst praktiske. Men bevares så gøy det kan være å suse rundt på disse når underlaget er jevnt nok – som i de aller fleste tilfeller betyr at du ønsker å benytte disse innendørs.
Dette er altså et produkt som krever sin arena, men når man først har lært seg å stå på Drift W1 – som altså i praksis er to selvbalanserende plattformer du styrer ved å flytte tyngdepunktet ditt – fungerer det forbausende intuitivt.
Skøytene er ikke noe særlig for deg som bare skal fra A til B, men de kan lage gøy og adspredelse for både barn og voksne.
Et artig produkt, men Drift W1 er strengt tatt mer et leketøy enn et kjøretøy.
Fordeler
- +Gøy å leke seg med
- +Virker solide
Ting å tenke på
- —Krever meget jevnt underlag
- —Veier en del
- —Pris
Sony PlayStation 4 Slim
Pris ved lansering: 3.000 kroner
Normalpris: 2.700 kroner
Pris nå: 2.000 kroner
Konsollprodusentene gjør seg klare til å slå hverandre i hodet med nye og dyre generasjoner Xbox og PlayStation i året som kommer. Men i mellomtiden har de fortsatt haugevis av dagens spillkonsoller som skal ut av lagrene. Det betyr godpriser for deg som neppe føler et brennende behov for å betale mange tusen kroner for neste generasjon konsoller med en gang de kommer.
Typisk lever de gamle konsollene side om side med de nye en grei periode i overgangen mellom generasjoner. Og til forskjell fra de nye Xboxene og PlayStationene som er på vei, har de eksisterende boksene et vanvittig utvalg spill å velge blant akkurat nå. Varianter av PlayStation 4 har tross alt vært på markedet siden slutten av 2013.
Hvis Fortnite er din greie kan du til og med få litt inkludert Fortnite-nips i pakken, så som v-bucks og fancy spillerdrakt i ett av tilbudene.
PS! Både varianter av Xbox og PlayStation er på tilbud. Vær også obs på at kontrollerne fra begge univers får stadig bedre støtte hos andre dingseprodusenter, for eksempel hvis du vil spille Apple Arcade.
Sony WF-1000XM3 – gode propper med støydemping
Pris ved lansering: 2.490 kroner
Normalpris: 2.490 kroner
Pris nå: 1.989 kroner
Sonys hodetelefoner med støydemping har et par år vært kjent som de aller heftigste, og tidligere i år forsøkte de seg (igjen) på å krympe teknologien til et par «true wireless»-propper.
Med WF-1000XM3 lyktes Sony godt, både med lyd og støydemping. Like hvasse som de store hodetelefonene er de naturligvis ikke, men kombinasjonen av passiv og aktiv støydemping gir definitivt «boblefølelsen» vi er ute etter.
Det største aberet med 1000XM3 er nok kanskje at de er ganske store, ikke har vinger eller noen annen festemekanisme – og derfor ikke egner seg optimalt til for eksempel trening.
Les testen av Sony WF-1000XM3 »
Sonys nye flaggskip er produktet de andre fremover vil måles mot.
Fordeler
- +God og enkelt justerbar lyd
- +Sitter godt på plass
- +Habil aktiv støydemping
- +Klasseledende batterilevetid
- +Velfungerende autopause-funksjon
Ting å tenke på
- —Dårlige til samtaler i bråkete omgivelser
- —Stort og litt upraktisk etui
- —App-tilkoblingen er ikke alltid like stabil
- —Touchpanelene er for lette å aktivere i vanvare
- —Ikke svetteresistente
- —Ikke trådløs lading
- —Kan kun kobles til én enhet av gangen
Jabra Elite 85h – god støydemping til en billig penge
Pris ved lansering: 2.990 kroner
Vanlig pris: 2.490 kroner
Pris nå: 1.990 kroner
Tidligere i år fikk Bose, Sony og de andre en ny og meget habil konkurrent i markedet for hodetelefoner med aktiv støydemping. Jabra meldte seg nemlig på med flaggskipet Elite 85h, som vi liker meget godt.
85h byr nemlig på støydemping som er nesten fullstendig på nivå med de to markedslederne, men til en betydelig lavere pris – og spesielt gjelder det i dag. Lydkvaliteten er i tillegg solid, med en veloppløst diskant, en luftig mellomtone og en ganske nøktern og presis bassgjengivelse.
Jabraene er også absolutt best på markedet på spesielt én ting, og det er samtalekvalitet. Elite 85h klarer nemlig å gjengi stemmen din på imponerende vis selv i meget støyete omgivelser, og via den tilhørende appen kan du justere på en rekke parametere, som for eksempel hvor mye av din egen stemme du vil høre under samtaler.
Batterilevetiden er også enorm, med 36 timer med støydempingen aktivert og 41 timer uten.
Jabra tangerer Sony på å tilby den beste kombinasjonen av lyd og støydemping.
Fordeler
- +Nøytral, fyldig, detaljert og luftig lyd
- +Meget god støydemping
- +Autopause som fungerer godt
- +Fantastisk samtalekvalitet, selv i bråkete omgivelser
- +Komfortable å ha på
- +God fjernkontroll på den høyre øreklokka
- +Enorm batterilevetid
- +Nærmest enhver funksjon kan kontrolleres i appen
Ting å tenke på
- —Ikke helt like ekstrem demping som hos Sony
- —Ingen på/av-knapp kan være irriterende
- —Ingen justering av nivå på støydempingen, kun av/på
- —Kun middels rekkevidde
Motorola Moto G7 Plus
Pris ved lansering: 3000 kroner
Normalpris: 2700 kroner
Pris nå: 2200 kroner
Motorolas Moto G-modeller har alltid vært gode. Men i det siste har de kommet i høyt tempo, og uten kjeeeempestore nyheter i hver generasjon. I en test er det kanskje negativt, men i oppløpet til årets svarteste freadg betyr det at Moto G7 Plus fortsatt er en knallbra mobil - og at du kan få den rundt 6-7 hundrelapper billigere enn til vanlig. CDON skal nemlig ha skarve 2200 kroner for Moto G7 Plus, og det er den absolutt verdt.
Høydepunkter som lynrask brukeropplevelse med så godt som ren Android, helt ålreit kamera og sikring mot godt norsk dritvær med nanobelegg over elektronikken hører til i Moto G-serien, og G7 Plus var den heftigste modellen i fjor vår. Den har ligget overraskende stabilt på oppunder 3000 kroner siden lansering.
Moto G7 Plus innfrir som forventet. Her blir du ikke misfornøyd.
Fordeler
- +Bra skjerm
- +Stereohøyttalere
- +Fuktsikret
- +Hurtiglading medfølger
- +Godt kamera for sin prisklasse
- +Rask og god å bruke
- +Hodetelefonkontakt
- +Plass for MicroSD/ekstra SIM
- +Den irriterende fingerleseren er flyttet
- +Gummideksel medfølger
Ting å tenke på
- —Kunne gjerne hatt litt større batteri
- —Tar ikke like kvasse bilder som Mi A2
- —Noen tregheter ved fotografering
- —Android-oppdateringer kommer tregt til Moto G
Sony WH-1000XM3 – Den beste støydempingen du finner
Pris ved lansering: 3.690 kroner
Normalpris: 3.100 kroner
Pris nå: 2.490 kroner
Det har vært en intens konkurranse på markedet for støydempende hodetelefoner, hvor merker som Bose, Sony, Bang & Olufsen og Jabra har kjempet om topplasseringene. Da Sony slapp sin tredje variant av sine støydempende hodetelefoner i fjor, var det imidlertid ingen tvil om hvem som var på topp. Sonys hodetelefoner kunne by på bedre støykansellering enn vi noen gang hadde opplevd tidligere. Omgivelsene bare forsvant fra lydbildet så fort de ble satt over ørene, og lydkvaliteten var virkelig solid den også.
Nå er de satt ned til rekordlave 2.490 kroner, noe som også gjør dem til et virkelig solid kjøp i dag. Er du ute etter noen av de beste hodetelefonene på markedet er dette tilbudet du har ventet på.
Sony WH-1000XM3
Den beste kombinasjonen av lydkvalitet og støydemping du kan kjøpe.
Fordeler
- +Støydemping som tar høyfrekvent lyd
- +Svært lav vekt
- +Behagelige puter og hodebøyle
- +Bedre knapper enn forgjengeren
- +Svært engasjerene spillestil
- +Bredt stereoperspektiv
- +App med flere gode tilleggsfunksjoner
- +Lang batteritid
- +Hurtiglading over USB-C
- +Nær tapsfri Bluetooth-lyd
- +Forseggjort bæreveske
Ting å tenke på
- —Berøringsfølsomme kontroller kan irritere
- —Appen lager lyd hver gang den bytter modus
- —Litt bassig lyd uten bruk av equaliser
- —Kan ikke kobles til to kilder samtidig
Wilfa Uniform kaffekvern
Pris ved lansering: 3.500 kroner
Normalpris: 3.400 kroner
Pris nå: 2.500 kroner
Testen vår av elektriske kaffekverner avslørte at Wilfas toppmodell er helt sjef. Den kvernet med stor autoritet og var den kvernen som leverte best og jevnest resultat etter at vi har analysert henholdsvis filter- og espresso-malingen dens.
Særlig utmerker den seg som espressokvern. Den kan dermed skryte av å kunne brukes til «all» maling av kaffe, fra fin espresso via filtermalt til grov presskannemalt.
Kvernen har en innebygget vekt som er presis ned til 0,1 gram, noe som er viktig om du skal lage konsistente brygg.
Alt du putter inn i den kvernes når du trykker på på-knappen, og den slår seg automatisk av når den merker at alle bønnene er malt. Mange vil nok sette pris på det lave støynivået, som er lavest i testen.
Designet av Uniform er unikt og smart, og byggekvaliteten upåklagelig med sort anodisert aluminium, solid stål og vekt med forsterket glass. Når den leverer så konsistent gode kverneresultater, kan brukes til alle bryggemetoder og er best i klassen på de fleste andre områder, var det umulig å ikke kåre Wilfa Uniform til «best i test».
Wilfa WSFBS-100B
Gjennomtenkt kvern som maler filterkaffe og espresso med stor autoritet.
Fordeler
- +Best på filtermaling
- +Lavt støynivå
- +Solid byggekvalitet
- +Auto-av-funksjon
- +Antistatisk frontmontert skuff
- +Presis kaffevekt er integrert
- +Hjelpsom app
- +Stilig utseende
- +I en egen liga på espressomaling
- +Lett å bruke, kun én knapp
Ting å tenke på
- —Dyrest i testen
- —Ingen kabeloppbevaring
- —Bruker litt tid på å slå seg av etter at siste bønne er malt
- —Ikke designet for å oppbevare kaffe i mellom kvernerunder
- —Uklar blåtann-funksjonalitet
Bose Noise Cancelling Headphones 700 − fabelaktig støydemping
Pris ved lansering: 4.190 kroner
Vanlig pris: 4.190 kroner
Pris nå: 3.190 kroner
Boses nyeste og beste har til vanlig en veldig stiv pris på over 4.000 kroner, en pris som kanskje ikke akkurat gjør dem til det settet på markedet som gir best valuta for pengene.
NCH700 har imidlertid støydemping som er minst like hvass som Sonys beste, sammen med en ganske fin lydkvalitet som nok mange kan like. De er ikke like basstunge som Sony, men tar igjen på å være svært behagelig å lytte til og å ha et luftig lydbilde og flott stereoperspektiv. De er også svært komfortable å ha på, i alle fall om du ikke bruker briller.
Vanligvis gjør du bedre kjøp enn Bosene der ute, men til en tusenlapp i avslag er dette en mye bedre deal.
Bose er igjen høyt på støydempingspallen.
Fordeler
- +Markedets beste støydemping
- +Ekstremt behagelige å ha på
- +Mye bedre lyd enn forgjengeren
- +Lang batteritid
- +Kan kobles til to enheter samtidig
- +Gode touch-kontroller
Ting å tenke på
- —Ikke sammenleggbare
- —Føles ikke like solide som forgjengeren
- —Flyadapter følger ikke lenger med
Sonos Beam
Pris ved lansering: 3.990 kroner
Vanlig pris: 3.990 kroner
Pris nå: 3.690 kroner
Sonos har de siste årene utmerket seg med en ny kategori smarthøyttalere i lydplankeformatet, og Sonos Beam er en av de mer kompakte variantene. Det betyr imidlertid ikke at det er noe kompakt med lyden, for her får du knallgod lyd i kjent stil. Dersom du har en iOS-enhet kan du også tilpasse lyden etter akustikken i rommet høyttaleren er plassert i.
Beam er imidlertid mer enn bare en smarthøyttaler, for den kan også gjøre gamle TV-er smarte. Det følger nemlig med en HDMI-inngang på lasset, og via denne kan Beam både sende lyd og oppføre seg mer eller mindre smart.
Det er nemlig stemmestyring med både Google Assistant og Amazon Alexa her, så om du kobler Beam til en eldre TV og ønsker å spille av musikk kan du nå ganske enkelt snakke til høyttaleren og få innhold spilt av i samband med både skjerm og høyttaler.
Prisen på Beam var i utgangspunktet heller ikke avskrekkende, men med tilbudet som nå er på er den hakket mer attraktiv.
Les testen av Sonos Beam her »
En kompakt og god lydplanke som kan passe til de aller fleste
Fordeler
- +Enkel å sette opp
- +Fungerer sømløst med andre Sonos-enheter
- +Støtter Alexa-styring og Airplay 2
- +Ser bra ut
- +Låter knallbra for størrelsen
Ting å tenke på
- —Lar deg ikke velge lydmodus selv
- —Knotete å komme tilbake til TV-lyd etter musikkspilling
- —Litt skarp og hul lyd på TV-titting
Ankarsrum Assistent AKM6230 – En rå (og underlig) kjøkkenmaskin
Pris ved lansering: 5.990 kroner
Vanlig pris: 5.790 kroner
Pris nå: 4.490 kroner
En god kjøkkenmaskin er alltid fint å ha i huset, enten det er for å lage en rask pizzadeig eller når du skal kokkelere opp noe litt mer avansert. Vi har gjennomført to store samletester av kjøkkenmaskiner, og i den siste runden var det Ankarsrums utradisjonelle Assistent AKM6230 som stakk av med seieren, foran den tidligere vinneren fra Kenwood.
Årsaken var rett og slett ytelse. Ankarsrums modell var best på gjærbakst, den vispet krem raskere enn noen andre modeller, helt uten søl, og vi fant en rekke fordeler med den uvanlige utformingen. Ulempen er at den rare formen kan være litt vanskelig å bli vant til, og krever at du leser instruksjonsmanualen nøye. Men så fort du har lært deg de litt finurlige triksene, er det ingen maskin som er bedre enn denne.
Les hele testen vår av kjøkkenmaskiner her »
Rå kraft og unik konstruksjon ga denne modellen fra Ankarsrum topplassering i vår test.
Fordeler
- +Best på gjærbakst
- +Spesielt rask krempisking uten søl
- +Unik konstruksjon med flere fordeler
- +Timer
Ting å tenke på
- —Litt uvant utforming på maskinen
- —Spesielt design som ikke passer alle
Oppløsningen er kanskje ikke helt på høyde med de heftigste VR-hodesettene, men Quest er likevel mer enn skarp nok for å gi deg gode opplevelser. Nylig kom også nyheten om at det også blir mulig å koble den til PC-en for å kjøre alle «fullverdige» VR-opplevelser, så i praksis får du i pose og sekk.
Billigst får du den i dag hvis du er medlem i kundeklubben til Komplett – selv om flere butikker tilsynelatende har jekket opp prisen noen hundrelapper i forkant av Black Week og Black Friday.
PS: 64 GB lagring kan muligens være litt i minste laget, men 128 GB-versjonen er også satt ned med noen hundrelapper – til 5.699 kroner.
Oculus Quest
VR-revolusjonen begynner med Oculus Quest
Fordeler
- +Helt kabelfri bruk
- +Ekstremt lett å sette opp
- +Sporing fungerer utmerket
- +Støtter noen av de beste VR-spillene fra dag én
- +Trenger ikke en kraftig PC (eller noe som helst) for å fungere
- +Håndkontrollerne følger med og er gode i bruk
- +Smart «Guardian»-system
- +Nær PC-opplevelse uten alt styret
Ting å tenke på
- —Kan bli varm å ha på i lengden
- —Støtter ikke trådløse hodetelefoner
- —Mobilprosessoren fra 2017 kan bli en flaskehals
Xiaomi RoboRock S6 – Utrolig mye for pengene
Pris ved lansering: 5.995 kroner
Normalpris: 5.390 kroner
Pris nå: 4.649 kroner
Robotstøvsugerne fra kinesiske Xiaomi har imponert oss stort de siste årene, og det toppet seg med fjorårets RoboRock S5/S50. Den kunne by på fantastisk ytelse og funksjonalitet til en pris på rundt 4200 kroner. I år kom oppfølgeren, S6, med et par nye og hendige funksjoner og litt bedre ytelse. Problemet var at de små oppgraderingene kostet altfor mye. Utsalgsprisen var på hele 6000 kroner, og selv om oppgraderingene var merkbare, fremsto det som en langt mindre prisgunstig deal.
Nå selges imidlertid RoboRock S6 for rekordlave 4649 kroner, noe som gjør det til et svært godt kjøp. For den prisen får du en av markedets aller beste robotstøvstøvsugere med all slags avanserte funksjoner, til en langt lavere pris enn konkurrentene.
Bedre enn forgjengeren, men de største innovasjonene uteblir
Fordeler
- +Veldig god navigering
- +Setter seg sjeldent fast
- +Stillere enn forgjengeren
- +Bra ytelse
- +Veldig smart app med mulighet for romdeling
- +Har vaskemopp og engangsmopper følger med
Ting å tenke på
- —Vaskemoppen har fortsatt begrenset nytteverdi
- —Støvkammeret har en tendens til å lekke litt støv når man tar det ut
- —Ikke så billig som vi hadde håpet
Samsung Galaxy S10e – toppmodell i kompakt format
Pris ved lansering: 7.990 kroner
Normalpris: 5.690 kroner
Pris nå: 4.889 kroner
Samsungs Galaxy S10-serie ble lansert i tre varianter, og av dem var det den minste S10e vi likte aller best. Den har litt mindre skjerm, veier litt mindre og er rett og slett litt mer håndterlig enn de øvrige to – og nesten alle andre nye mobiler på markedet i dag.
Den har de samme gode kameraegenskapene som Samsung har vært kjent for, men du går glipp av zoomlinsa de større S10-modellene har. Byggekvaliteten er god, den har en svært god skjerm og plass til minnekort om de 128 gigabytene innebygget ikke skulle være nok.
På de drøye sju månedene som har gått siden lansering har prisen gått ned med rundt to tusen kroner, og denne uken får du ytterligere en liten tusenlapp rabatt. En god deal.
Galaxy S10e er antakeligvis årets mest ålreite mobiltelefon.
Fordeler
- +Relativt kompakt størrelse
- +Supert kamera
- +Flott byggekvalitet
- +Godt plassert fingerleser
- +OneUI er Samsungs beste menysystem
- +Hodetelefonkontakt
- +Masse lagringsplass og minnekortplass
- +Stereolyd
- +Særdeles god skjerm
Ting å tenke på
- —Bixby-knappen (sukk!)
- —Bare middels god batteritid
- —Ikke fullt så god i mørket som Huaweis toppmodeller
iRobot Roomba 980 - tidligere toppmodell til knallpris
Pris ved lansering: 11.495 kroner
Vanlig pris: 6.495 kroner
Pris nå: 4.995 kroner
Robotstøvsuger er nærmest blitt allemannseie, og lenge var det iRobots Roomba 980 som regjerte øverst på pallen i denne kategorien.
Den har for lengst fått en etterfølger i i7-serien, men 980 er fortsatt en meget solid robotstøvsuger. Vi plasserte den på andreplass i vår forrige samletest, men det var i hovedsak fordi testvinneren gjorde det samme til mye lavere pris.
980 er ellers spekket med teknologi og sensorer, og det gjør rengjøringen meget tilfredsstillende. Den setter seg omtrent aldri fast, og finner stort sett alltid veien ut av vanskelige situasjoner.
Minuset sammenliknet med toppmodellen i7+ er naturligvis at du er nødt til å tømme støvbeholderen selv, men så er også prisen i dag godt under halvparten.
Fordeler
- +God på navigering
- +Setter seg sjeldent fast
- +«Barriere» følger med
- +God på tepper
- +Veldig bra sugeevne
- +Nyttig app med rengjøringskart
Ting å tenke på
- —Dyr
- —Bruker lang tid på å rengjøre
Sony Xperia 5 – Kompakt toppmodell med alt du trenger
Pris ved lansering: 7.990 kroner
Billigst hittil: 7.490 kroner
Pris nå: 5.490 kroner
Xperia 5 er akkurat som sin litt større storebror Xperia 1, og det vil si smekkfull av godsaker og kledd i en lekker glass- og aluminiumskropp. Her får du mer eller mindre rubbel og bit av det du kan forvente fra en toppmodell i 2019, bare at det nå selges til en ekstra hyggelig pris. Faktisk er dette det første store priskuttet noensinne på denne telefonen, hvilket jo gjør sjansen enda mer unik.
Her får du vidvinkel, zoom og vanlig kamera bak, så du har full fleksibilitet i hvordan du tar bilder. Ytelsen er heller ingenting å skusle over, for det er en fullblods Snapdragon 855 vi finner her.
Til tross for dette er altså Xperia 5 nokså kompakt, spesielt i bredden, slik at den er enklere å holde også for småhendte. Vanntett er den selvsagt også, og hurtiglading over Power Delivery-standarden er på plass.
Med denne generasjonen gikk Sony dessuten helt over til OLED på sine toppmodeller, så skjermen er definitivt ingenting å kimse av heller. Og for 2.000 kroner mindre enn vanlig pris blir det for et røverkjøp å regne.
Sony Xperia 5
Sonys toppmodell var allerede knallbra. Nå kan den brukes uten to hender.
Fordeler
- +Relativt letthåndterlig, kan brukes med en hånd
- +Vann- og støvtett
- +Knallbra OLED-skjerm
- +Dedikert kameraknapp, langt bedre nattmodus enn før
- +Lynrask i bruk, tilnærmet ren Android
- +Tilbyr svært avanserte videofunksjoner
- +Minnekortplass
Ting å tenke på
- —Netflix-HDR er stadig kranglete
- —Stereolyden kunne vært bedre
- —Saktefilmmodusen er borte
Apple iPhone Xr
Pris ved lansering: 8.700 kroner
Billigst hittil: 7.000 kroner
Pris nå: 6.000 kroner
Fjorårets litt enklere iPhone har navnet Xr, og kostet rundt 8.700 kroner da den ble sluppet. Et drøyt år senere lokker elkjedene med samme modell helt ned i 6.000 kroner. Da må du riktig nok bli medlem av Elkjøps kundeklubb. De siste ukene har telefonen ligget på litt over 7.000 kroner som laveste pris hos de ulike butikkene.
Den åndelige oppfølgeren til iPhone Xr er den vanlige iPhone 11-modellen, og den aller viktigste forskjellen på disse to mobilene er et kamera som fungerer mye bedre i mørket på siste modell. Men det betyr også en prisforskjell på 2500 kroner. Så hvis du bare vil ha en rask og god iPhone kan det hende Elkjøps tilbud er for deg.
Yter som de beste iPhonene, til en mye hyggeligere pris
Fordeler
- +Bra kamera (men bare ett bakkamera)
- +Lynrask
- +FaceID fungerer sømløst
- +Solid byggekvalitet
- +Kommer i en rekke spenstige farger
- +Lang batteritid
Ting å tenke på
- —Ingen telezoom
- —Mangler hodetelefonkontakt (Og adapter følger ikke med)
- —Større skjermrammer enn toppmodellene
- —Kjipere skjerm enn toppmodellene
Huawei P30 Pro 128 GB – Et av markedets beste kameraer
Pris ved lansering: 8.990 kroner
Billigst hittil: 6.790 kroner
Pris nå: 5.789 kroner
Huawei sin P-serie med mobiler har de siste par årene knivet helt i toppen om å være den beste mobilen på markedet. Denne utgaven er intet unntak, og har blant annet et kamera som de færreste kan måle seg med.
Denne telefonen har en flott design der skjermen er en av blikkfangene. Her får du skjerm over hele fremsiden med unntak av et lite knapphull der frontkameraet til telefonen holder til.
Kameraet er meget bra, og har blant annet fått en zoom-funksjon som lar deg komme langt tettere på det du skal ta bilde av enn tidligere. I tillegg er dette en telefon som er kjent for å ta meget gode bilder når det er lite lys, et stort pluss for veldig mange.
Telefonen var dyr da den ble lansert, med en prislapp på rett i underkant av ni tusen kroner, men har siden den tid sunket et par tusen kroner. Nå kan du imidlertid spare deg for enda en tusenlapp for en av de aller beste telefonene på markedet.
Huawei P30 Pro
Huawei P30 er en oppsiktsvekkende god kameramobil
Fordeler
- +Det beste mobilkameraet totalt sett
- +10x zoom og nattmodus
- +Lang batteritid
- +Flott skjerm
- +Rask fingerleser i skjermen
- +Kan lade andre produkter trådløst
- +Flott brukeropplevelse
- +Forbedret selfiekamera
- +Skjermen er samtalehøyttaler og lyden er god
Ting å tenke på
- —Mangler sikker ansiktslås
- —Fysisk større enn P20 Pro
- —Ingen stereolyd
- —Ikke hodetelefonkontakt
Epson TW-5650 – God projektor til gunstig pris
Pris ved lansering: 9.990 kroner
Billigst hittil: 6.990 kroner
Pris nå: 6.990 kroner
Er du på leit etter en projektor som kan gi deg et stort bilde av god kvalitet, vil denne projektoren fra Epson gjøre susen.
Denne modellen stakk av med seieren under vår store test av projektorer til under 10.000 kroner, og nå er den på tilbud – igjen. Rundt samme tid i fjor hadde den nemlig samme tilbudspris som nå, men har siden den gang vært dyrere – selv på tilbud.
Til prisen får du en projektor som byr på mye lysstyrke og presise farger. Noe som er viktig for at filmopplevelsen skal bli god. Og tillegg har den godt detaljnivå i mørke scener, som også er viktig for en god opplevelse.
Samtidig som selve projektoren nå er fornuftig priset, er det også verdt å merke seg at pæren du trenger å kjøpe ny med tiden, heller ikke er avskrekkende i pris.
Epson TW-5650
Epson leverer jevnt over best i denne testen
Fordeler
- +Meget solid lysstyrke
- +Livlige farger
- +Bra detaljnivå i mørke scener
- +Lav inputlag
- +HDMI-CEC
- +WiFi
- +Ingen regnbue-effekt
- +Billig pære
Ting å tenke på
- —Litt mye støy i normalmodus
- —Mangler fortsatt noe på sortnivå versus dyrere modeller
- —Krever litt ekstra avstand for å fylle 100 tommer
- —Ikke baklys i fjernkontrollen
iPhone Xs 64 GB – Fjorårets toppmodell har aldri vært billigere
Pris ved lansering: 11.490 kroner
Normalpris: ca 9500 kroner
Pris nå: 7.990 kroner
Selv om Apple har sluppet nye mobiler i år er det ikke mye som skiller dem fra fjorårets modeller. Apples iPhone Xs som ble lansert for omtrent et år siden fremstår fortsatt som en knallgod mobil, og endelig har den også falt nok i pris til å fremstå som et mer nøkternt kjøp. Ved lansering kostet den svimlende 11.490 kroner for inngangsmodellen, mens prisen steg nærmere 16.000 kroner for varianten med størst lagring.
iPhone Xs har en lynrask prosessor, en diger skjerm som dekker så godt som hele fremsiden, bortsett fra den nå ikoniske sensorraden på toppen av mobilen. Disse sikrer rask ansiktsopplåsning, og selv om hjemknappen er borte har iPhone aldri vært enklere å bruke takket være Apples smarte gest-styring.
Til «bare» 8000 kroner fremstår dette som et solid kjøp, selv om du bør legge merke til at den bare har 64 GB lagringsplass. Det kan være litt i minste laget, spesielt hvis du liker å ta mange bilder eller installere mange apper. Derfor bør du kanskje vurdere tilbudet under, iPhone 11, som koster 500 kroner mer.
Les hele testen vår av iPhone Xs her »
Apple iPhone XS 64 GB
Rett og slett en fantastisk mobiltelefon
Fordeler
- +Fantastisk skjerm
- +Godt kamera som bare funker
- +Stabil og god programvare
- +FaceID fungerer enda bedre enn før
- +Solid bygget
- +Vann- og støvtett
- +Kan fåes med enorm lagringsplass
Ting å tenke på
- —Svinaktig dyr
- —Mangler hodetelefonkontakt (og ingen adapter følger med)
iPhone 11 128 GB - Årets «billig»-iPhone til rekordlav pris
Pris ved lansering: 9.090 kroner
Normalpris: ca 9.090 kroner
Pris nå: 8.490 kroner
Det hører til sjeldenheten at vi ser iPhoner på tilbud samme året som de blir lansert, men i år er den «vanlige» modellen, iPhone 11, satt ned 600 kroner. Ikke akkurat et overveldende tilbud, men hvis du uansett var på jakt etter en ny iPhone er dette dagen å handle.
Iphone 11 er oppfølgeren til fjorårets iPhone Xr (som også er på tilbud i dag), og i motsetning til toppmodellene har den en LCD-skjerm i stedet for OLED. Det gjør at skjermrammene er litt tykkere, oppløsningen er lavere og svartnivået er dårligere. Dette gjør også at mobilen, og mobilskjermen, er større enn fjorårets iPhone Xs og årets iPhone 11 Pro. Fint for noen, litt uhåndterlig for andre.
En merkbar oppgradering fra fjorårets iPhone Xr er at iPhone 11 har to kameraer på baksiden, i stedet for bare ett. Et «vanlig» kamera og et vidvinkelkamera. Begge disse tar nydelige bilder, og takket være litt programvaremagi tar de svært gode bilder når det er mørkt ute også.
Apple iPhone 11 256GB
iPhone 11 innfrir og gir deg en solid bit av Apples beste løsninger uten å koste for mye.
Fordeler
- +Vanvittig kraftige høyttalere
- +Ålreit batteritid
- +Lynende rask
- +Meget godt kamera på alle områder
- +FaceID har blitt bedre enn i fjor
- +Relativt rimelig lagringsoppgradering
- +Som alltid: Apples store og gode økosystem
- +U1-brikke gir forbedret AirDrop og mer i fremtiden
Ting å tenke på
- —Proprietær Lightning-kabel er irriterende
- —Mangler zoom-kamera fra Pro (2x)
- —Ingen hurtiglader med i esken (Knurr!)
- —Ingen 3D Touch her heller
- —Ingen av kameraene egner seg for makrofoto
Samsung The Frame - TV-en som blir et kunstverk
Pris ved lansering: 18.000 kroner
Normalpris: ca 18.000 kroner
Pris nå: 10.000 kroner
Samsungs The Frame-TV er vanligvis en temmelig kostbar TV, i Samsungs øvre ende av kvalitetsstigen. Absolutt øverst har den likevel ikke vært, for Frame lages med et litt annet fokus enn 8K-skjermer med endeløse spesifikasjonsrekker. Den skal kunne tilpasse lys, farger og skjerminnhold så den kan gli inn i omgivelsene og se ut som et kunstverk når den ikke er i bruk. Det er en lyssensor som tar seg av jobben, og når den gjør alt den skal helt riktig - ser bildet ut som, vel ... et vanlig bilde. Det er også mulig å få TV-en til å vise bilder som går i ett med veggen den henger på når den ikke er i bruk. Men det meste av dette kan også andre nye topp-Samsunger gjøre i dag.
Det som er Frames store styrke er den fysiske utformingen. Som navnet antyder skal den se ut som en bilderamme, og det følger med magnetiske rammer i esken som du kan bytte ut med rammer av andre farger hvis du vil. Også opphenget til TV-en følger med og tillater den å henge helt flatt inn mot veggen. Som på de dyreste Samsung-skjermene får du også med One Connect-boks der du kan koble til bildekildene dine uten å måtte fikle med selve TV-en. En syltynn kabel tar seg av kommunikasjonen mellom koblingsboks og TV.
PS! Dette er tredje generasjon av The Frame, en utgave vi så langt ikke har testet. Men til nesten halv pris skal det mye til før dette ikke er en meget god deal på denne fredagen.
Samsung QE65Q82R – QLED til hyggelig pris
Pris ved lansering: 27.990 kroner
Billigst hittil: 27.990 kroner
Pris nå: 15.990 kroner
Har du en stue med mye lys, er en lyssterk skjerm noe du får god nytte av – spesielt på solfylte dager.
Denne modellen fra Samsung kan gi deg mye lysstyrke, og samtidig så har QLED-panelene til selskapet for vane å by på meget presise og gode farger. Samtidig får du Tizen-plattformen, som etter vår mening er det aller mest brukervennlige systemet blant dagens TV-er.
Q82 er en godt spesifisert TV med blant annet en egen spillmodus som gjør skjermen til en god TV å spille spill på. I tillegg får du støtte for FreeSync-teknologien som kommer godt med når du spiller på Xbox.
Dette er en TV som Elkjøp er alene om å selge, men til denne prisen får du en TV som er konkurransedyktig med de aller fleste modeller på markedet.
LG OLED65C9 - En strålende OLED-TV
Pris ved lansering: 36.990 kroner
Billigst hittil: 24.990 kroner
Pris nå: 15.990 kroner
Vi samletestet noen av de beste TV-ene på markedet nylig, hvor OLED65C9 gjorde en strålende innsats. Med OLED-panel får du både et fantastisk dypt sortnivå og en syltynn profil, og LGs nye bildeprosesseringsbrikke gjør underverker for bildekvaliteten - selv på innhold med lavere kvalitet.
Til «bare» 16.000 kroner er dette virkelig en god pris for en TV av dette kaliberet. Hvis vi skal trekke frem noe vi ikke liker vil det være den litt tynne lyden i de innebygde høyttalerne og at flere av kontaktene til TV-en er vendt rett ut på baksiden, som gjør at det kan være vanskelig å skjule kablene godt. Den maksimale lysstyrken på TV-en er også svakere enn hos for eksempel Samsungs beste TV-er, noe du vil legge merke til når du ser på HDR-innhold. Dette er imidlertid et problem alle OLED-paneler har, og ikke bare LGs TV-er.
LG OLED65C9
Denne TV-en er et meget godt alternativ for deg som liker å se film i mørke rom.
Fordeler
- +OLED gir det beste sortnivået
- +Enkel å bruke
- +Godt egnet for spill
- +Tynn og nett design
- +Meget gode farger
- +Hyggeligere pris enn de to andre
- +Solid og riktig fargegjengivelse
- +AI - maskinlæring gir deg bedre bildekvalitet, spesielt på lavere oppløsning
- +Meget god bildekvalitet
Ting å tenke på
- —Fortsatt for svak lysstyrke til å matche QLED på HDR-innhold
- —En del dårligere lyd enn de to andre
- —Flere innganger står rett ut fra baksiden av skjermen
Samsung QE65Q90RAT – Fantastisk toppmodell til rekordlav pris
Pris ved lansering: 36.990 kroner
Normalpris: 34.569 kroner
Pris nå: 19.990 kroner
I vår samletest av de beste TV-ene på markedet kåret vi Samsungs Q90-modell til testvinneren. TV-en byr på fantastisk bildekvalitet og ekstrem lysstyrke, noe som virkelig er moro når du ser på HDR-innhold. Vi har også lenge hatt sansen for Samsungs TV-grensesnitt, Tizen, som stadig får små og nyttige forbedringer. Vi synes også Samsungs One Connect-boks, som gjør at du bare har én tynn kabel opp til TV-en, er en kjempelur idé flere konkurrenter bør vurdere.
Aberet med Samsungs TV-er er sortnivået, som av naturlige grunner ikke er like god som på en OLED-TV. Men selv om det er dårligere sortnivå er det langt ifra dårlig, bare ikke helt svart. Men det er jammen ikke langt unna.
Alt i alt er Samsung QE65Q90RAT den beste all-rounderen på markedet, og en TV du virkelig ikke kommer til å angre på å ha kjøpt.
Obs! Denne finnes også i en 55-variant, som koster 5000 kroner mindre:
Sjekk ut 55-tommersversjonen av Q90 på Prisjakt »
Samsung QE65Q90R
Total sett den beste allround TV-en som også puster OLED i nakken på sortnivå.
Fordeler
- +Meget god brukervennlighet
- +Egne seg godt til spill
- +One Connect-boksen gir god fleksibilitet
- +Meget god bildekvalitet
- +Meget god på reflekser
- +Overbevisende fargegjengivelse, spesielt i SDR
- +AI er en nyttig og nødvendig funksjon – hjelper betydelig på standardsendinger
- +Overnevisende lysstyke – egner seg godt i rom med mye lys i.
Ting å tenke på
- —Fortsatt noe blooming å spore
- —Noe dyrere enn LG