Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

KorttestJabra Move Style

Forgjengeren kalte vi det beste dingsekjøpet du kunne gjøre. Nå har de blitt bedre.

Men også dyrere.

Blant de over seksti ulike trådløse hodetelefoner vi har testet de siste par årene, er Jabra Move blant favorittene våre – spesielt om du skal ha hodetelefoner til en fornuftig pris.

De har kostet mellom fire- og syvhundre kroner, alt ettersom om de har vært på tilbud eller ikke. Til prisen er de uansett noe av det mest vellydende vi vet om. Du må gjerne doble eller tredoble prisen, hvis du skal finne noe bedre.

Nå har vi fått Jabra Move Style til test – en ny utgave av hodetelefonene. Prislappen har steget til rett under tusenlappen, så hva får du for de ekstra kronene du legger i?

Bedre batteritid

Move Style er en kompakt og tøff hodetelefon

Noe av det vi hadde å utsette på Jabra Move var batteritiden. Selv om de ikke koster mye, blir likevel under åtte timers bruk litt snaut i vår bok. Og det har Jabra endret på med Move Style.

De har nemlig økt brukstiden fra omlag åtte timer til fjorten timer. Og antallet viser seg å stemme ganske godt overens med hva vi opplever i praksis.

Vi har brukt hodetelefonene til og fra jobb i godt over en ukes tid, og til sammen klarte vi å tyne omlag 14,5 timer ut av Move Style før batteriet takket for seg. Og da hadde vi spilt på relativt høyt volum hele veien.

Den forlengede brukstiden er stort sett den eneste forskjellen du betaler mer for.

Samme styrkene og svakhetene i design

Putene på hodetelefonene virker å være mye de samme som før, og det betyr at de fortsatt er ganske komfortable å ha på ørene. Men de er ikke så lydtette som dyrere hodetelefoner.

Bøylen klemmer godt i starten. Men blir bedre med tiden.

Når vi sitter på bussen så kan man enkelt høre hva som foregår rundt en, selv om det naturlig nok blir vanskeligere jo høyere volumet økes. Det betyr også at de lekker noe til omverden, men ikke verre enn at vi kunne spille ganske høyt på kontoret før noen gryntet litt på nesa.

Bøylen er også mye av det samme hva polstring angår. Det betyr enkel polstring trukket i stoff, og fortsatt så klemmer de litt overkant mye etter vår mening. De er litt intense i starten, men det bedrer seg ettersom du får brukt de en stund.

Eventuelt kan du alltid sette de over noe hardt i starten, slik at du får strekt ut bøylen litt. Bøker gjør ofte god nytte i slike situasjoner. Finn frem nok bøker til at bøylen må tøyes litt utover, og la bøkene gjøre jobben natta over.

Fortsatt er dette utrolig lette og kompakte hodetelefoner som vi liker designet på. De ser langt dyrere ut enn hva de faktisk er, og kombinasjonen av metall og plast i konstruksjonen gir en god kvalitetsfølelse.

Lydkvaliteten er fortsatt meget god

Man får den samme aha-opplevelsen av å bruke Move Style hva gjelder lydkvaliteten. Første gang jeg hørte den vanlige Move-modellen ble jeg overbevist om at dette var et par langt dyrere hodetelefoner.

Materialene som er brukt gir en god kvalitetsfølelse.

Og Move Style tar med seg de gode egenskapene, hvor du får en meget velbalansert lyd som passer seg til de aller fleste musikksjangere.

Bassen er ganske presis og punchy, men kunne nok for noen vært enda et hakk eller to kraftigere til for eksempel musikk hvor «beaten» har en hovedrolle.

Sammen med grei bass får du dessuten en meget fin dynamikk i mellomtonen, og ikke minst en diskant som er godt oppløst og detaljert uten at den virker skarp eller skjærende.

Man kan godt si at disse mangler litt fylde og varme sammenlignet med dyrere hodetelefoner, men du må fort legge godt over tre tusen kroner på bordet for å få dette. Og til denne prisen, vet vi ikke om noen andre hodetelefoner som holder følge.

Oppsummering

Move Style er fortsatt et anbefalt produkt i vår bok.

Jabra fortsetter å imponere med sin nye Move Style-modell, som i all hovedsak har tatt med seg alle de gode egenskapene fra den foregående Move-modellen, og lagt til langt bedre batteritid.

Og det er slettes ikke dumt for mange, spesielt om du bruker de ofte på farten. Da er det deilig å slippe å passe på at hodetelefonene har nok batteri til en hver tid. Du får omlag seks timer mer brukstid mellom besøkene til laderen med denne nye modellen.

Fortsatt er ikke tusen kroner så fryktelig dyrt, men det er definitivt dyrere enn den billigste vi har sett Jabra Move bli solgt for. Sammenlignet med hva annet du kan velge blant til denne prisen, vil vi påstå at Jabra Move Style ikke gjør seg bort i det hele tatt.

Og det er først og fremst lydkvaliteten du får servert som er imponerende til prisen. Spesielt har disse god dynamikk å by på, og diskanten er kanskje den aller mest imponerende med sin gode oppløsning og detaljer.

Jabra Move Style Edition
9
Imponerende
Anbefalt

Jabra Move Style Edition

Fordeler

 • +
  Meget god lydkvalitet
 • +
  Bedre batteritid enn før
 • +
  God komfort
 • +
  Mye for pengene
 • +
  Tøff design

Ting å tenke på

 • Klemmer ganske hardt på ørene i starten
annonse
Jabra Move Style Edition Wireless On-ear HeadsetI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
annonse