Til hovedinnhold
NyhetDette er HTCs nye supermobil

Sensation XE er HTCs nye supermobil

Oppgraderer toppmodellen med bedre lyd og prosessor.

Designen på Sensation XE likner mye på den gamle modellen, men med andre fargevalg og Beats-logo.

Etter at både rykter og bilder har gått de siste dagene har HTC nå vist frem sitt nyeste flaggskip. Modellen har fått navnet Sensation XE, og skal by på svært god lyd.

Som navnet antyder dreier det seg om en oppgradert versjon av HTC Sensation. Ut fra spesifikasjonene har telefonen den samme høyoppløste skjermen som "gamle" Sensation stiller med. Oppløsningen her er på 960 x 540 piksler – dermed har den mer enn 30 prosent fler bildepunkter enn den vanligste skjermoppløsningen i mobiler; 800 x 480 piksler.

Lyd fra Beats

Sensation XE virker likevel å være en dugelig oppgradering fra den Sensation-modellen vi kjenner. En av tingene som HTC fremhever er at lyddelen av telefonen er laget i samarbeid med Beats by Dr. Dre.

Mange vil kjenne Beats-merket fra de kostbare hodetelefoner og øreplugger.

Dette er ikke første gang en mobilprodusent samarbeider med en HiFi-produsent om lyddelen i telefonene sine. Samsung brukte lenge såkalte Ice-forsterkere fra Bang & Olufsen i sine påkostede modeller.

HTCs pressemelding sier ikke noe om hvilke hodetelefoner som følger med Sensation XE, men ut fra pressebildene som er sluppet ser det også ut til å være en Beats-modell.

Oppgradert maskinvare

Prosessoren har også fått seg et løft siden den første modellen. I HTC Sensation XE bor det en tokjernet prosessor på 1,5 GHz, mens det i den forrige modellen satt en tokjernet prosessor på 1,2 GHz.

HTC lover også bedre batteritid med Sensation XE. Den nye modellen har nemlig fått et batteri på 1730 mAh i motsetning til 1520 mAh-batteriet som satt i HTC Sensation.

Sensation XE har fortsatt 768 MB hurtigminne, og kjører Android 2.3.

HTC Sensation gjorde det svært godt da den var inne til test hos oss. Testen leser du her:
Test av HTC Sensation - Lynrask og lekker

(Kilder: pressemelding, gsmarena.com)

annonse