Til hovedinnhold

HTCs supermobil er på vei til Norge

Evo 3D skal ta opp kampen med LG Optimus 3D.

Finn Jarle Kvalheim

Etter at Sharp utviklet den første kameramodulen for 3D-fotografering med mobil, har det rukket å bli lansert noen telefoner med denne funksjonaliteten. En av disse er selvsagt Sharps egen Aquos Phone, men betydelig mer aktuell for oss nordboere er nok LGs Optimus 3D, som vi først tittet på på mobilmessen Mobile World Congress i februar.

Nå viser det seg at LG får konkurranse i Norge. Den taiwanske mobilprodusenten HTC tar nemlig sin toppmodell, Evo 3D, til Norden i løpet av tredje kvartal. Det var en stund tvil om denne ville finne veien til Europa, ettersom den først ble lansert for bruk i mot amerikanske CDMA-nettverk, og ikke for europeiske GSM/HSPA-nettverk.

Heftig spesifisert

Såvidt vi vet skal Optimus 3D være i salg hvert øyeblikk, mens Evo 3D kan la vente på seg noe. Tredje kvartal varer ut september, og HTC har dermed god tid på seg. Lenger nede på kontinentet meldes det imidlertid at den vil komme i salg allerede i juli.

Det er ingen hvilken som helst mobil det er snakk om her. Foruten en kameramodul med to sensorer med fem megapikslers oppløsning hver, har Evo 3D også dobbeltkjernet prosessor der hver kjerne har en hastighet på 1,2 GHz. Med 1 GB hurtigminne skulle den også være bedre på flerprogramkjøring enn dagens toppmodell fra selskapet, HTC Sensation.

3D uten briller

Telefonen er i stand til å ta opp 3D-video i 720p-oppløsning, altså 1280 x 720 piksler. Om du velger vanlig 2D-modus kan du filme i en oppløsning på 1920 x 1080, eller 1080p.

3D-video kan vises direkte på skjermen. Du behøver ingen briller, ettersom skjermen har en egen 3D-modus.

Det skal også nevnes at Evo 3D har skjerm med høyere oppløsning enn konkurrenten LG Optimus 3D. 960 x 540 piksler har toppmodellen fra HTC, mens LG kun kan skilte med standardoppløsningen 800 x 480 piksler. Hvor stor forskjell det gjør i praksis gjenstår imidlertid å se.

Les guiden: Slik fungerer brillefri 3D

Det er også mulig å vise videoen du har tatt opp gjennom HDMI-kabel. Evo 3D har nemlig støtte for MHL-standarden, som via en overgang lar deg kjøre høyoppløst video ut av USB-kontakten på telefonen og inn i en TV med HDMI-støtte. Via denne tilkoblingen kan også 3D-video vises.

Ny Sense

Evo 3D kjører nyeste versjon av Googles operativsystem Android, altså 2.3 Gingerbread. I tillegg har den fått HTCs nyeste utgave av grensesnittet Sense.

En av forskjellene fra vanlig Android, og tidligere utgaver av Sense, er at låseskjermen nå rommer mer informasjon. Du kan også velge å gå direkte til enkelte nøkkelfunksjoner i telefonen med det samme du åpner den.

Les test av HTC Sensation, med Android 2.3 og nyeste Sense-versjon

annonse