Til hovedinnhold

HTC først i Europa med 4G-mobil

Skal være bare uker unna.

I USA finnes det allerede mobiltelefoner med støtte for 4G, basert på LTE-standarden. De første LTE-telefonene beregnet på det europeiske markedet har imidlertid latt vente på seg.

HTC vil være den første mobilprodusenten som kommer med en 4G-telefon for Europa, skriver Computerwoche.de.

Telefonen det er snakk om er HTC Velocity, ifølge nettstedet. Dette er en variant av HTC Vivid LTE, som er tilgjengelig i USA gjennom teleoperatøren AT&T. Velocity selges allerede i Australia. Computer Woche har fått bekreftet fra HTC at telefonen skal være bare noen uker unna, men at endelig lanesringsdato – eller pris - ikke er klar ennå.

HTC Velocity har en 4,5-tommers skjerm, en 1,5 GHz tokjerneprosessor, 8 megapiksel kamera og mulighet for videopptak i 1080p HD-kvalitet. Operativsystemet vil være Android 2.3.

Det er ikke kjent om eller når telefonen kommer til Norge. 4G-nettene som rulles ut i Norge og i resten av Europa er primært beregnet på dataoverføring, og ikke tale. Det mangler foreløpig støtte for sømløs veksling mellom tale og data i LTE-nettet til NetCom, og det er også usikkert om 4G-nettet som Telenor åpner senere i år vil støtte dette.

(Kilde: Computerwoche.de)

annonse