Til hovedinnhold

HTC Incredible S

HTC Incredible S fyller alle de forventningene vi har til en moderne smarttelefon. Den har en stor skjerm, et kraftig kamera, den er forholdvis tynn, er rask, god og bruke og den kjennes god og solid ut i hånda. Telefonen ser holdbar ut, og man får en følelse av den ikke kommer til å gå i stykker hvis man skulle være uheldig med den en gang eller to.

Hele forsiden av telefonen er laget i glass bortsett fra rammen rundt som er i plast. Bakdekslet er av plast, men har en overflate laget av et slags anti-sklimateriale.

God skjerm

Skjermen er av typen Super-LCD, og har ikke samme kontrast og sortnivå som vi ser i Super-AMOLED, men den er mer enn god nok. Fargene er veldig naturtro, skjermen er lyssterk, og innsynsvinkelen er veldig bra.

Med 4 tommer å leke seg på får vi en topp opplevelse av HTC Incredible S. Den tilfredsstiller på det aller meste, og det er ikke så mye mer vi kan forvente oss av en mobiltelefon i dag. Batterilevetiden er god, og det er ikke noe problem å gå flere dager uten å måtte lade den med moderat bruk.

Underholdning på alle fronter

Som videospiller fungerer den utmerket. Den støtter det meste av formater, og den store skjermen gjør det til en fryd å se film på den. Det eneste å utsette her er at man må laste ned en ny videoavspiller hvis man vil se HD-video.

Filmkameraet tar opp i HD-kvalitet, og fargene i videoene er bra. Det skal sies at man skal være bra stø på hånden for å få virkelig gode videoopptak.

Bildene man tar med kameraet er gode, og man har en drøss med innstillinger og effekter å leke seg med. Kameraet fungerer som en helt grei erstatning hvis man har glemt kompaktkameraet hjemme, men det kan ikke måle seg med det vi finner i for eksempel Nokia N8. Incredible S har også DLNA så man kan koble telefonen til Tver, PCer og andre spillere med denne teknologien helt trådløst for så å se materiale fra mobiltelefonen.

Musikkspilleren er noe av det bedre vi har vært borti. Her får man en enkel, men oversiktlig spiller med masse muligheter uten at det blir for komplisert. Man kan legge på effekter på sangene og det en smal sak å lage egne spillelister med favorittmusikken.

God som telefon

Incredible S har god lyd under samtale, god dekning og den er enkel og rask å skrive SMS på. Den har norsk tastatur og norsk ordliste liggende inne, så man slipper å laste ned noe som helst. Alt i alt er den svært god som en ren telefon også.

Rask på nettet

Når det kommer til surfing funger denne mobiltelefonen utmerket. Den er rask, oversiktlig og har flerfingerzoom. Man får også muligheten til å bruke telefonen som en trådløs ruter, noe som kan være nyttig for deg som vil surfe trådløst med PC eller nettbrett.

Når det gjelder e-postutveksling gjør den også dette svært godt, og det er en smal sak å sette opp og synkronisere e-post. Det samme gjelder sosiale medier. Både Facebook og Twitter ligger klart på telefonen og er veldig enkle i bruk.

Ikke Android 2.3

Dette er kanskje den største skuffelsen ved telefonen. Den mangler Android 2.3. Ja, vi får Android 2.2 som er vel å bra, men når alle andre produsenter kommer ut med Gingerbread som versjon 2.3 kalles virker det litt slapt av HTC å ikke følge opp. De har sagt at en oppdatering til den siste versjonen skal komme i løp av andre kvartal av 2011, men det hadde vært greit å fått dette rett ut av esken.

Mangler framtidsutsikt?

Dette er en av telefonene som skal følge opp storsuksessen HTC hadde med Desire. Den fyller alle våre krav, og den imponerer oss bra til tider, men det er liksom noe som mangler. At dette er en av de beste mobiltelefonene på markedet for øyeblikket er det liten tvil om, men vi lar oss ikke begeistre. Telefonen mangler det lille ekstra, det lille som gjør at vi får troen på at denne telefonen vil ta mobilverdenen et steg videre.

Det virker på en måte som at HTC ikke helt har turt å utfordre seg selv her, de har bare bygd videre på noe de vet fungerer. Ja, designet er litt annerledes, og spesifikasjonsmessig er det lite å utsette, men hvor er x-faktoren?

Alternativer

Det er kommet veldig mange spennende mobiltelefoner de siste månedene og HTC Incredible S har nok av sterke konkurrenter på markedet. Sony Ericssons Xperia Arc er en modell vi nylig testet og var storfornøyd med. Her får du større skjerm, en tynnere midje, og bedre kamera. Men kanskje viktigst av alt er at her får vi nye Android 2.3.

Et annet alternativ er Samsung Nexus S. Her får man også den seneste versjonen av Android, med et enda raskere brukergrensesnitt.

Vi må dessuten nevne LG Optimus 2X som et alternativ til Incredible S. Her får man en kraftigere prosessor, samme skjermstørrelse og samme versjon av Android-operativsystemet. Alt i alt vil denne telefonen kanskje passe best til den som krever høyest ytelse av telefonen. Som Xperia Arc har også Optimus 2X mulighet til å vise høyoppløst film på storskjerm, ved hjelp av HDMI. Denne muligheten mangler Incredible S.

Les hele testen på amobil.no

annonse