Til hovedinnhold

HTC Sensation

HTC Sensation er en av de desidert heftigste mobiltelefonene som finnes. Den har en knallbra 4,3-tommer S-LCD-skjerm som fungerer selv på solrike dager. Designen med et skall som er laget i ett stykke metall, gir HTC Sensation et solid preg. Dessuten er menyene kraftig forbedret, og den visuelle opplevelsen av de tredimensjonale startskjermene er svært god.

Toppmodell

Om HTC Sensation er nok ikke vinner på alle punkter dersom vi går spesifikasjonene nærmere etter i sømmene. Men det den måtte mangle på å nå helt til topps på spesifikasjoner vil nok ekelte kunne hevde at den tar igjen på design og brukervennlighet. På disse subjektive kriteriene skårer HTC Sensation gjennomgående svært godt, og når den i tillegg er både lynrask, kraftig og funksjonsrik, så vil den nok blir førstevalget for mange.

Skjermen gir svært god respons, og den høye oppløsningen (540 x 960 piksler) gjør at selv knøttsmå detaljer trer tydelig frem. Formatet gjør det også mulig å se 16:9-filmer slik de er ment å vises, uten sorte striper på skjermen.

Kameraet i mobiltelefonen er bra, men ikke helt i tetsjiktet. Videokameraet fungerer også godt, selv om det blir noe hakking om du filmer på høyeste oppløsning (1080p) og det er en del bevegelser i bildet eller på kameraet.

I perioden vi har testet HTC Sensation har vi ikke funnet noen vesentlige feil eller mangler. Strømforbruket er selvsagt et kritisk punkt ved de fleste smartmobiler, men ved noen enkle grep kan du få batteriet på HTC Sensation til å vare i rundt halvannet til to døgn. Er du svært travel på mobilen må du nok regne med å lade atskillig oftere.

Nettleseren er god, og du kan sufe på sider med Flash som om du brukte en vanlig PC. Det betyr også at den fungerer supert med nettsider som YouTube og VG-TV.

Ikke for alle

Målgruppen for en mobiltelefon som dette kan synes å være bred, ettersom telefonen har sikkerhetsløsninger som vil tilfredsstille de fleste proffbrukere, i tillegg til at den har svært god integrering av sosiale medier og gode underholdningsfunksjoner.

Men telefonen er ingen billigmobil, og dermed blir den uaktuell for mange. Har du behov for å være nøktern i pengebruken kan du spare en tusenlapp ved å velge LGs modell Optimus 2X. Også det er en modell med tokjerneprosessor og gode funksjoner, selv om den ikke har like stor og flott skjerm som HTC Sensation. Vil du spare enda mer, så er Sony Ericsson Arc et bra alternativ. Denne har også stor og klar skjerm, i tillegg til at den har en lekker design. Men den er ikke like rask som HTC Sensation.

Galaxy S II (til venstre) har nok litt bedre skjerm enn HTC Sensation, selv om oppløsningen er lavere.

Et tredje alternativ, som best kan beskrives som en krympet versjon av HTC Sensation, er HTC Desire S. Men det er ikke bare de utvendige målene som er krympet. Desire S har også noe enklere kamera og prosessor, i tillegg til at den foreløpig ikke har fått HTCs nye brukergrensesnitt.

Om pris ikke er noe tema, så bør du sjekke Samsung Galaxy S II. Denne er tynnere, lettere, har mer minne, bedre kamera og bedre skjerm enn HTC Sensation. Men forskjellene er ikke så store at det nødvendigvis betyr noe.

Les hele testen av HTC Sensation på Amobil.no.

annonse