NyhetNytt mobilmonster sprenger grenser

HTC Edge utfordrer Galaxy Nexus

Ny mostermodell med grensesprengende spesifikasjoner.

Samsung Galaxy Nexus risikerer å få en kort regjeringstid som kongen av Android-mobiler. Ifølge ubekreftede rykter skal nemlig HTC snart være klar med en supermobil som stiller Galaxy Nexus i skyggen.

HTC Edge skal angivelig være den første mobiltelefonen som bruker den nye firekjerneprosessoren Tegra 3 fra Nvidia. Hver av de fire prosessorkjernene er klokket til 1,5 GHz, mens arbeidsminnet er på 1 GB. Internminnet er på 32 GB, mens skjermen er på 4,7 tommer med HD-oppløsning (720x1280).

Hvor rask telefonen blir, avhenger ikke bare av antall kjerner i prosessoren. Programvaren må også være skrevet for å kunne utnytte mulighetene firekjerneprosessoren gir.

Bedre kamera

Kameraet har en f/2.2-linse og kan filme i HD 1080p. HTCs videofunksjon har foreløpig ikke imponert oss. Forhåpentlig er Edge bedre på HD-video enn sine forgjengere. Det er i alle fall ikke maskinvaren det står på.

Ryktene melder at telefonen er klar før sommeren neste år, og at det dreier seg om en mobiltelefon med turbo-3G som har en nedlastingshastighet på opp til 21 Mbps. Om den i tillegg får LTE sier ryktene ikke noe om.

Kilde: Pocketnow.com.

Les også
Er dette mulig?
Les også
Slik skal fire kjerner gjøre HTCs mobiler bedre
Les også
Denne skulle vi gjerne beholdt
Les også
HTC først i Europa med 4G-mobil
Les også
Motorola Atrix: Denne mobilen kobles til TV-en din
Les også
Er dette fremtidens mobil?
Les også
Er dette Sony Ericssons neste supermobil?
Les også
Sensation XE er HTCs nye supermobil
Les også
Puccini er HTCs svar på iPad
Les også
HTCs supermobil er på vei til Norge
annonse