Til hovedinnhold

Slik skal fire kjerner gjøre HTCs mobiler bedre

HTC One X har firekjerneprosessor, men hva skal du med det?

I går dro et knippe nordiske journalister til Stockholm for å få utlevert hvert sitt testeksemplar av mobilen, og for å få en grundig gjennomgang av telefonens nye egenskaper. Samtidig måtte vi forplikte oss til ikke å publisere noen testresultater før tidligst torsdag kl. 11.00.

Det skal vi heller ikke gjøre, men mens du venter på testen kan vi jo si litt om hva det er som gjør HTC One X så spesiell.

Les også: HTC One X skal rocke ørene dine

Ved første øyekast er det en stor, og i dette tilfellet hvit, mobiltelefon. Chassiset er i ett stykke polykarbonat, det samme plastmaterialet som Nokia med hell har brukt i sine nye toppmodeller. På sidene er chassiset polert blankt, mens baksiden er matt. Glasset er svakt avrundet i sidene. Det hele er lekkert og minimalistisk, men ikke på noen måte banebrytende.

Kommer med hjelpemotor

Banebrytende er derimot teknologien i HTC One X. Her er det plassert en Tegra 3-brikke med fire prosessorkjerner som alle jobber på opptil 1,5 GHz.

I tillegg har telefonen en ekstra sideprosessor som jobber på 5oo MHz. Denne tar seg av alle oppgaver som ikke er så ressurskrevende at det er behov for å fyre opp de kraftigere kjernene. Denne bruker lite strøm, og det er denne som er aktiv når du surfer på nett eller gjør andre enklere oppgaver på mobilen.

Ikke for dét – sideprosessoren er rask nok til å spille av HD-video uten å støtte seg på noen av de fire andre kjernene.

Det kan minne litt om en hybridbil som kjører på strøm når du lusker rundt i kø, men som kobler inn bensinmotoren når du tråkker hardt på gassen. Og så har den tre motorer til, i fall du skulle få behov for mer kraft.

Les også: Slik skal HTC One X få superkamera.

Mest til krevende grafikkoppgaver

HTC One X kan brukes som spillkonsoll til TV-en.

Når vi spør HTCs ingeniør og produktsjef, Graham Wheeler, om det virkelig er behov for fire prosessorkjerner i en mobiltelefon, får vi til svar at telefonen bare unntaksvis vil bruke alle sine krefter. Det skjer for eksempel om du spiller et spill med avansert grafikk.

- Kjører du en speilblank bil gjennom et bilspill, så skal refleksene fra lys og andre gjenstander vise seg på en naturtro måte. På samme måte skal blafrende gardiner og krusninger i vannspeil se realistisk ut i svært høy oppløsning, sier Wheeler.

Foreløpig er det begrenset hvor mange spill som er avanserte nok til å tilby slik grafikk på mobilen. De få som allerede finnes vil snart få følge av flere, om vi skal tro HTC.

Raskere surfing på sider med tungt innhold

For deg som ikke er opptatt av spill, vil de fire prosessorene kunne komme til unnsetning om du for eksempel surfer på nettsider med mye Flash-innhold.

Wheeler demonstrerte også hvordan den nye HTC One X automatisk kan tilpasse seg bruk i bil. I tillegg ble telefonen koblet til mobilens musikkanlegg via en bluetooth-dings.

Prosessorkraften utnyttes dynamisk, og telefonen bruker ikke mer krefter enn den må, lover HTC. Om det får batteriet til å holde en hel arbeidsdag får vi vente med å røpe til sperrefristen er passert i morgen formiddag.

Ved siden av å være den kraftigste mobilen målt i prosessorkraft, så er HTC One X også en mobiltelefon som tar mål av seg til å være best på foto og lyd.

HTCs nye flaggskip One X kommer i butikk 2. april. I vår Prisguide-tjeneste finner du priser på HTC One X og hvem som selger telefonen.

annonse