Til hovedinnhold
NyhetHTC-telefoner kan bli bannlyst i USA

HTC-telefoner kan bli bannlyst i USA i 2012

Apple vant nok en patent-rettsak.

Apple vant nylig en patent-rettsak mot mobilprodusenten HTC, som kan føre til importforbud av HTCs telefoner i USA. Hvis ikke HTC endrer programvaren på mobilene sine vil importforbudet starte den 19. april 2012.

Brukt patent uten lov

Det er den internasjonale handelskommisjonen i USA (ITC) som har dømt i Apples favør, og mener HTC har brukt Apples patent uten lov. Patentet dreier seg om bruk av Apples teknologi for å finne ting som telefonnummer og navn i tekstfelt, og gjøre den om til klikkbare lenker.

Teknologien ble utviklet og patentert av Apple, men ble likevel brukt av HTCs Android-mobiler som bruker versjon 1.6 til 2.2.

Kan risikere importforbud

Utfallet av saken ble et importforbud for HTC som vil starte den 19. april 2012. Hvis HTC ikke har fjernet Apple-teknologien i mobilene sine innen den tid vil ikke deres mobiler kunne bli importert til USA. HTC sier imidlertid at det blir en enkel sak å endre på programvaren sin, og sier det egentlig var de som vant rettsaken:

– Vi er fornøyde med dommerens avgjørelse på '721- og '983-patentene, og at de endret avgjørelsen på '263-patentet og delvis på '643-patentet. Vi er veldig fornøyde med den beslutningen, og vi respekterer avgjørelsen. '647-patentet er bare en liten UI-endring, og HTC vil fjerne den fullstendig fra alle våre telefoner snart, skriver HTC i en pressemelding.

Kan angripe andre

Ettersom det er et programvare-patent er det sansynlig at den samme teknologien blir brukt i andre Android-mobiler, og ikke bare av HTC. I så fall vil Apple antageligvis kunne saksøke enda flere mobilprodusenter som har mobiler med eldre versjoner av Android installert.

HTC skal allerede være igang med å finne en vei rundt problemet, og sendte ut nok en pressemelding i dag som sier de tester ut en programvareoppdatering som skal ha fjernet problemet.

Avgjørelsen i rettsaken kan likevel få ringvirkninger, og potensielt tvinge alle andre mobilprodusenter med Android-mobiler til å endre programvaren i mobilene sine.

(Kilder: The Verge, ITC, Gizmodo)

annonse