Til hovedinnhold
NyhetNå kommer de kurvede mobilskjermene

Kurvede mobilskjermer kan bli trend i 2012

Samsung og HTC har allerede begynt, og Apple følger etter.

Flere og flere mobilprodusenter ser ut til å ville satse på kurvede glass på mobilene og nettbrettene sine. 2012 kan bli det virkelige startskuddet for den nye trenden.

Treg begynnelse

Vi har allerede sett et par eksempler på kurvet glass på skjermer i år. Fra HTC kom Sensation 4G, som blant annet fikk mye skryt for den konkave skjermen, fra Samsung så vi Nexus S, som også hadde en kurvet skjerm, og snart slippes Nokia N9 med en svakt kurvet skjerm.

Ifølge flere kilder ser det ut som dette fort kan bli en langt vanligere ting å se blant toppmodellene fra mobilselskapene, og flere mobiler og nettbrett med de nye skjermene skal stå klare for lansering i første halvdel av 2012.

Et av selskapene skal være Apple, som kjøpte inn spesielle slipmaskiner til sine fabrikker allerede i mai i år, for å kunne produsere kurvet glass til sine kommende enheter, skriver det renommerte nettstedet Digitimes.

Tre ulike selskap har ansvar for å lage glassene til Apples i-produkter. Lens Technology, Fuji Crystal fokuserer på iPhone-glass, mens G-Tech hovedsaklig lager glassene til iPad, og samtlige skal ha installert de nye slipemaskinene ifølge Digitimes' kilder. Det har imidlertid ikke lekket noen info om kurvet glass til iPhone 5, og ryktebørsen tror nå at det er iPhone 6 og iPad 3 som vil ha kurvet glass.

Flere fordeler

Akkurat hvorfor kurvet glass har blitt så populært er vanskelig å si. Det begynte kanskje som en måte å skille seg ut på, men de gangene vi har prøvd ut mobiler med kurvet skjerm har opplevelsen vært svært god. Mobilen ligger bedre inntil øret, og ettersom hele skjermoverflaten ikke blir berørt hvis du legger ned skjermen, vil det føre til mindre riper. I Nokia N9s tilfelle syntes vi også at den kurvede skjermen gjorde at det så ut som innholdet på mobilen fløt på overflaten, noe vi likte svært godt.

Hva mener du? Vil du ha flere mobiler med kurvet glass, eller er det kanskje ikke så viktig? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under artikkelen.

(Kilder: Apple Insider, Digitimes, Engadget)

annonse