Til hovedinnhold

HTC Wildfire S

HTC Wildfire S er en direkte oppfølger til fjorårets HTC Wildfire. Den ser ganske lik ut, men har fått et mer eksklusivt preg over seg.

Oppgradering

Wildfire S er blitt betraktelig bedre på en del punkter, den har blant annet et raskere og mer brukervennlig versjon av operativsystemet Android. Den har en bedre og skarpere skjerm, og den kjennes rett og slett mer gjennomført ut.

Menyene har fått seg en real overhaling og det meste er blitt raskere og enklere. Telefonen markedsføres som et godt hjelpemiddel for å holde seg oppdatert på omverdenen og det kravet fyller den ganske godt.

Telefonen berøringsskjerm er av det ripefrie slaget, og tåler en støyt. I tillegg er telefonen rask i responsen og det går fort i svingene når vi navigerer seg igjennom menyene. Telefonen ligger cirka midt på treet prismessig og mange vil nok falle for designet som gir en følelse av en telefon det er lagt ned en god del arbeid i å lage.

Selve bruken er lett og intuitiv, og har du brukt en Android-telefon før vil du kjenne igjen ganske mye. Det er bra for HTC sin del at vi får siste versjon av operativsystemet, 2.3 med kallenavnet Gingerbread, rett ut av esken.

Denne versjonen er det raskeste og mest brukervennlige vi har sett så langt, og tidligere i år har HTC fått en del pepper for at de har ligget bak på oppdateringsfronten, noe som det ser ut til at de nå har fått bukt med.

Mye teknologi

Wildfire S stiller med svært mye teknologi i en liten innpakning. Mulighetene er mange, og det skal godt gjøres å kjede seg med denne telefonen i hendene. Om du vil spille, chatte på Facebook, surfe på nettet eller høre på musikk fyller denne telefonen det meste av kravene vi kan ha til en telefon i denne klassen.

Selve skjermen er skarp og vi opplevde aldri noen problemer med at skjermen kun er 3,2 tommer. Surfing på nettet, zooming inn og ut av tekst går raskt og effektivt. Det samme gjelder for eksempel spilling da skjermen er svært presis og det er aldri noe problem å treffe det man ønsker på skjermen.

Når det kommer til selve telefonbruken er vi godt fornøyde her og. Telefonen har blant annet nærhetssensor som gjør at skjermen slår seg av når du tar den opp mot øret. Den har også mange fiffige funksjoner som å kunne dempe lyden når telefonen ringer bare ved å snu den rundt. Vi skulle ønske lyden under samtale kunne stilles enda høyere for de som kanskje ikke hører så godt.

Når det kommer til tekstmeldinger er det ikke noe problem å skrive på telefonen i både stående og liggende stilling. Norsk tastatur, ordbok og ordforslag følger også med, og gjør at skrivingen går som en lek.

Batterilevetiden er absolutt god nok og vi kunne fint gå to til tre dager med et ganske aktivt bruk uten å måtte lade den. Dette er ikke veldig lenge for en smarttelefon, men det er mer enn godt nok tanke på hvor mye teknologi som sitter i telefonen og kan dra opp strømforbruket.

Kunne vært bedre på kamera

Kameraet i HTC Wildfire S er midt på treet. Det er et helt greit kamera for å være i denne klassen men bildene kunne vært bedre. Bildene i dårlig lys er lite brukbare, men så lenge du er utendørs og det er dagslys blir bildene helt greie.

Dette er heller ingen stor filmtelefon. Det er ikke bare på grunn av den forholdsvis lille skjermen, men formatstøtten er heller ikke noe å skryte så mye av.

Som musikkspiller fungerer telefonen greit uten at du får de største mulighetene til å endre og justere lydeffektene. De medfølgende øretelefonene er så som så, og det kan være lurt å bruke noen andre øretelefoner dersom du vil ha bedre lyd.

Alt i alt er dette en god mobiltelefon i sin klasse, og vil nok falle i smak hos svært mange, og da særlig den delen av befolkningen som er glad i de litt mindre mobiltelefonene. Telefonen kommer også i en del forskjellige farger så det er litt å velge i for en hver smak.

Vil du vite mer?

Les hele testen av HTC Wildfire S på amobil.no

Alternativene

HTC Wildfire S er helt klart en av de bedre telefonene til rundt 2000 kroner, men et par gode alternativer finnes. Ønsker du en større og bedre skjerm er Samsung Wave II et godt alternativ. Her får du også både opptak og avspilling av video i HD-kvalitet noe vi ikke finner i Wildfire S.

Et annet godt alternativ er Huawei U8800. Her får du også en større og bedre skjerm i tillegg til at det går an å ta opp video i HD. Telefonen er også kraftigere og kan kjøre tyngre oppgaver som fullverdig Flash.

Ønsker du en rimeligere telefon kan vi anbefale ZTE Blade hvor du også får en større skjerm, og omtrent den samme mengde teknologi.

Hvis man ønsker noe som er mer avansert, og vil legge inn en tusenlapp ekstra kan Sony Ericssons Xperia Neo anbefales. Her får du også et mye bedre kamera og det aller meste av teknologi og ytelse.

annonse