Til hovedinnhold

De heftigste supermobilene

I samarbeid med TV2 hjelper deg har vi plukket ut ni mobiltelefoner som alle hører hjemme i kategorien "flaggskip". Vi har droppet tastaturmobilene og begrenset utvalget til mobiltelefoner som fremdeles er i salg. Kanskje er du uenig i utvalget, og kanskje er det modeller du savner. Da vi foretok utvalget var modeller som Samsung Galaxy S 2, HTC Desire S og HTC Incredible S fremdeles ikke i salg.

I denne testen har vi lagt mest vekt på funksjoner, brukergrensesnitt og teknologi. Men vi har også vurdert kriterier som pris og design. Når alle poeng var talt opp stod vi tilbake med denne rangeringen:

#9 Sony Ericsson Xperia X10i

Sony Ericsson Xperia X10i er en Android-mobil som er I ferd med å gå ut på dato. Skjermen er stor og klar, og telefonen leveres med et trådløst headsett som inneholder en egen FM-radio. Sony Ericsson har lagt til en egen funksjon som samler alle hendelser i en tidslinje, og her kan du raskt holde deg oppdatert på sosiale medier, sjekke e-post eller sende og lese meldinger. En tilsvarende løsning for medier med rask tilgang til nettbasert tilleggsinformasjon gjør X10i til en spennende mobil.

Men manglende mulighet for å oppdatere nettleseren med Flash trekker ned. Musikkspilleren mangler equalizer for justering av lydbilde, men fungerer ellers bra. Ellers gir vi trekk for at telefonen som den eneste i testen ikke har støtte for zooming med to fingre, og for at den ikke har nyere versjon av Android enn 2.1

Les hele testen av Xperia X10i

Finn beste pris på Sony Ericsson Xperia X10i i vårt prissøk.

#8 Nokia N8

Dette er den eneste mobiltelefonen I vår test som kjører operativsystemet Symbian. Nokia har lenge slitt med å få til en brukervennlig smartmobil med trykkfølsom skjerm. N8 er et godt forsøk, men telefonen klarer ikke å matche iPhone elelr Android-mobilene på brukervennlighet.

Det er synd, for Nokia N8 er en teknologipakke av de sjeldne, men testens beste kamera, innbygget HDMI-kontakt for tilkobling til TV og 5.1-lyd. Telefonen kan overføre lyd via FM-båndet, og den leveres med gratis navigasjon med stemmeveiledning og en rekke tilleggsfunksjoner.

Men prosessoren er ikke av de kjappeste. Prisen er høy, og telefonen blir for omstendelig i bruk. Dermed blir den ikke blant de aller heftigste supermobilene på markedet.

Les hele testen av Nokia N8

Finn beste pris på Nokia N8 i vårt prissøk.

#7 Apple Iphone 4

Ingen mobiltelefon er enklere å bruke enn iPhone 4, og med siste programvare løser telefonen også de aller fleste oppgaver på en god måte. Mange har sterke meninger om iPhone 4, men i vår test kommer den godt ut som en rask og brukervennlig mobil med en svært skarp og klar skjerm. Når det gjelder funksjonalitet mangler den litt, som mulighet for å brukes som trådløst modem. Den kan bare brukes til videosamtaler mellom andre iPhone 4-er, og den har sterke begrensinger i forhold til fildeling. iPhone 4 støtter ikke minnekort, den støtter ikke Flash, og det er ikke mulig å bytte batteriet. Prisen er også høy.

Som musikkspiller fungerer iPhone 4 utmerket, og tilgangen til miniprogrammer som kan løse ulike oppgaver er enorm.

Les hele testen av iPhone 4

Finn beste pris på iPhone 4i vårt prissøk.

#6 Huawei U8800

Målt i hva du får for pengene, så er det ingen mobiltelefon som kan matche Huawei U8800. Telefonen har en 3,8 tommer stor skjerm med støtte for multitouch. Minnet er på 4 GB, og kameraet tar bilder med 5 megapiksler oppløsning. Prosessoren er ikke så rask som de aller raskeste, men ved normal belastning er telefonen på ingen måte noen sinke.

Finishen på telefonen er ikke like god som på de dyrere modellene, og U8800 kan heller ikke brukes som trådløst modem. U8800 mangler også støtte for DivX og mulighet for å overføre bilde til TV via DLNA. På vår testmodell er det heller ikke norsk ordbok på T9-tastaturet.

Les hele testen av Huawei U8800

Finn beste pris på Huawei U8800 i vårt prissøk.

#5 Samsung Galaxy S

Dette er en rask mobiltelefon med det som muligens er markedets beste skjerm. Den fungerer som trådløst modem for PC, og er også en mobiltelefon som du enkelt kan koble trådløst til en TV. Denne telefonen har også raskt mobilt Internett.

Galaxy S leveres med norsk Swype, noe som lar deg skrive tekstmeldinger på en raskere måte. Galaxy S har også en bra musikkspiller og god integrering av sosiale nettverk. Men den har et noe enklere kamera enn mange av konkurrentene og den mangler fotolys.

Les hele testen av Samsung Galaxy S

Finn beste pris på Samsung Galaxy S i vårt prissøk.

#4 HTC Desire HD

Denne mobiltelefonen har klassens største skjerm, og et solid chassis i metall. Den store skjermen, kombinert med gode multimediefunksjoner, gjør Desire HD til en suveren underholdningsmobil, der du kan se film i de fleste format, spille musikk med Dolby og SRS lydforbedring, lese bøker eller surfe på nett.

Vi liker at telefonen er koblet til en internett-tjeneste som blant annet lar oss spore telefonen, låse den eller slette innholdet dersom den blir stjålet.

Men også dette er en dyr mobiltelefon. Den mangler utgang for TV-signal, og må lades relativt ofte.

Les hele testen av HTC Desire HD

Finn beste pris på HTC Desire HD i vårt prissøk.

#3 Sony Ericson Xperia Arc

Dette er modellen som avløser Xperia X10i, og i våre tester viser den seg å være et langt skritt i riktig retning. Telefonen er den tynneste smartmobilen på markedet i Norge, til tross for at den har en skjerm som måler hele 4,2 tommer. Skjermen er utstyrt med Bravia Engine, som vi ellers kjenner fra Sonys produksjon av flatskjermer. Også kameraet har fått seg en real overhaling, med en helt ny og mer lysfølsom bildebrikke.

Xperia Arc har egen videoutgang basert på Micro-HDMI-standarden, og HDMI-kabel følger med i esken. Arc har også operativsystemet Android versjon 2.3, kjent som Gingerbread. Dette, i kombinasjon med et raskt brikkesett, gjør Arc til en av de aller råeste mobiltelefonene på markedet.

Men i vår test bemerket vi at telefonen har en klønete plassering av lydutgangen på siden av telefonen.

Les hele testen av Sony Ericsson Arc

Finn beste pris på Sony Ericsson Arc i vårt prissøk.

#2 Samsung Nexus S

Samsung Nexus S var den første mobiltelefonen på markedet med versjon 2.3 av operativsystemet Android, kjent som Gingerbread. Den har en karakteristisk design der glasset buer noe opp i hver ende. Brukergrensesnittet er et rent Google-grensesnitt, noe som gjør at telefonen blir svært rask i bruk.

Skjermen er stor og klar, og telefonen er svært godt egnet for så vel film som musikk. Via DLNA kan du dele multimediefilene dine med andre kompatible enheter i det trådløse nettverket ditt.

Nexus S har også et av de beste kameraene vi har sett i en Android-mobil så langt. Den kommer også med en komplett kontorløsning for businessbrukeren.

Men prisen er noe høy, og chassiset i plast får telefonen til å se simplere ut enn den faktisk er.

Les hele testen av Samsung Nexus S

Finn beste pris på Samsung Nexus S i vårt prissøk.

#1 LG Optimus 2X

Dette er den raskeste mobiltelfonen på markedet. Med tokjerneprosessor, stor skjerm og bra design, seiler LG Optimus 2X helt til topps på resultatlisten. Innbygget utgang for HDMI og en kabel som følger med i esken gjør det enkelt å koble Optimus 2X til en flatskjerm. Brukergrensesnittet er lekkert og telefonen er svært enkel å bruke. Optimus 2X kan i tillegg fungere som trådøst 3G-modem for PC.
Vi gir også pluss for god lyd, bra kamera og gode multimediefunksjoner.

Det eneste vi ikke liker ved Optimus 2X er prisen. Men er du ute etter den beste av de beste er LG Optimus 2X den rette mobiltelefonen for deg.

Les hele testen av LG Optimus 2X

Finn beste pris på Optimus 2X i vårt prissøk.

Les også
HTC One S
18. april 2012
Huawei D Quad
26. feb. 2012
Huawei U8860 Honor
20. feb. 2012
Her er de beste smartmobilene
25. nov. 2011
Her er mobilen du skal bøye og vri på
27. okt. 2011
Huawei U8850 Vision
14. okt. 2011
Dette er HTCs nye supermobil
15. sep. 2011
Her er Sony Ericssons nye musikk-mobil
22. aug. 2011
Dette kan være Samsung Galaxy S III
17. aug. 2011
Spar tusenvis på de ti beste smarttelefonene
17. aug. 2011
– Samsungs nye mobiler er avslørt
12. aug. 2011
Denne telefonen <em>vil</em> du miste i bakken
11. aug. 2011
Nokia E6
1. aug. 2011
LG Optimus 3D
22. juli 2011
SmartView
29. juni 2011
Vi har prøvekjørt Nokia N9
24. juni 2011
LG Optimus Black
10. juni 2011
Huawei U9000 Nero
6. juni 2011
HTC Wildfire S
5. juni 2011
Ikke tabu å ta med mobilen på do
9. mai 2011
Disse gutta sikrer mobildekningen
8. mai 2011
Hipp hurra for mai-mobilene
2. mai 2011
Er dette iPhone 5?
26. april 2011
LG skal løse Optimus-problem
19. april 2011
HTC frister med rå kameramobil
19. april 2011
– Samsung kopierer iPhone og iPad
19. april 2011
LG Optimus 2X har problemer
19. april 2011
HTC Incredible S
18. april 2011
Slik overlever mobilen din påskeferien
17. april 2011
Disse mobilene stråler mest
14. april 2011
Parrot AR Drone
11. april 2011
Mobilskolen del 1
9. april 2011
SNIKTITT: Samsung Galaxy S II
7. april 2011
Denne appen sletter gårsdagen
6. april 2011
Disse 10 mobilene solgte best i mars
6. april 2011
Sony Ericsson Xperia Arc
4. april 2011
Sony Ericsson Xperia Play 
4. april 2011
Samsung Wave II
3. april 2011
Her er aprilmobilene
1. april 2011
Denne lader mobilen dobbelt så fort
31. mars 2011
Samsung Omnia 7 - En knallbra telefon
24. mars 2011
Samsung Galaxy 551 - Svikter der det virkelig gjelder
16. mars 2011
LG Optimus 2X - Råest på markedet
14. mars 2011
Tidenes 10 bestselgende apps
28. feb. 2011
Denne mobilen kan du kun ringe med
18. feb. 2011
Huawei Titan U8800
10. feb. 2011
annonse