Til hovedinnhold

– Google Glass gir dundrende hodepine

En av smartbrillenes største fans har sluttet å bruke dem.

Google

Google Glass, det mye omtalte smartbrillene, er fortsatt ikke til salgs slik at alle som vil kan kjøpe dem. De er imidlertid til utprøving hos noen tusen ivrige "evangelister", og Chris Barret er en av dem.

Ifølge Cnet News har Barrett gått fra å bruke Google Glass inntil åtte timer om dagen i fjor, til å kutte dem helt ut nå. Hvorfor? Fordi han nå får intens hodepine av å bruke dem.

Måtte hjem og sove

Barrett forteller at han vanligvis ikke er plaget av hodepine i det hele tatt. Som en "Explorer", en av de første Google Glass-testerne, gikk han rundt med smartbrillene i timevis hver dag. Første gang han fikk en dundrende hodepine ut av det blå, tenkte han bare at han var sliten og trengte søvn. Den andre gangen, noen uker senere, fikk han mistanke om at det kunne skyldes brillene.

– Det gjorde så vondt at jeg måtte komme meg rett hjem og sove, sier Barrett til Cnet News.

Deretter begynte han å søke etter andre testere som kanskje hadde opplevd det samme. Og det fant han. At brillene måtte sitte høyt opp på nesen, for å kunne se hele displayet, tror Barrett er årsaken til hodepinene. En annen teori var at det var belastende på øyet å se ut til høyre side, der smartbrilleglasset sitter. Cnet News har også funnet eksempler på Twitter som kan tyde på at smartbrillene gir noen brukere plager.

Google sier i en uttalelse om saken at de setter helse høyt, og at det ikke skal være noen spesiell risiko ved bruk av Google Glass. Derimot anbefaler de å venne seg til brillene gradvis, som du ville gjort med et vanlig par med briller, og ikke minst at brillene er tilpasset brukerens fysiognomi.

sitat"@smutchings I tried Google Glass a few weeks back and it gave me an instant head ache.— Brett Harned (@brettharned) 20. desember 2013"

Google Glass blir liggende på pulten

Barrett ble den første til å ha på Google Glass på et kasino, og angivelig også den første til å filme en arrestasjon med sine smartbriller. Han har lenge vært en uttalt fan, en "evangelist", og har gitt smartbrillene mye positiv oppmerksomhet i USA og mange andre steder i verden. Han har reist til Sundance-festivalen, LeWeb i Paris og Dublin Web Summit for å vise frem smartbrillene sine.

Nå har han likevel kuttet ut Google Glass siden nyttår, og han savner dem ikke:

– Jeg har smartbrillene liggende på pulten min hver dag, men jeg har ikke en god nok grunn til å bruke dem. Det er ikke verdt hodepinen. Jeg får e-postene mine på laptopen eller iPhonen hvis jeg er på farten, avslutter Barrett i intervjuet med Cnet News.

Som nettsiden påpeker; En ting er hodepinen, men når en fyr som Barrett ikke savner Google Glass det grann, så spørs det om produktet – slik det er i dag – virkelig vil slå an.

Nyhet fra Google: Glass kommer nå med brilleglass »


(Kilder: Cnet News, Twitter)

annonse