Til hovedinnhold
Artikkel

Disse smartbrillene ser ut som vanlige briller

...men hvor smarte er de egentlig?

ION Glasses

Det snakkes mye om smartbriller, smartklokker og andre typer «wearable devices» om dagen, men når det kommer til smartbriller er det Google Glass som har fått mest oppmerksomhet.

Les også: Nå kan du kjøpe Google Glass på nettet

Via mobilappen kan du bestemme farge på LED-lyset og hvordan ulike hendelser på mobilen skal varsles.Foto: ION Glasses

Men selv om sikkert noen synes Google Glass ser skikkelig kule ut, er det ikke til å komme utenom at folk flest antagelig vil oppfatte disse brillene som ganske «nerdete». Det ønsker produsenten bak ION Glasses å gjøre noe med, og har annonsert smartbriller som ser ut som vanlige briller – og som faktisk også vil bli produsert i samarbeid med en produsent av vanlige briller.

Nå samler de inn penger via spleiseportalen Indiegogo for å realisere produktet.

Varslinger og fjernstyring

ION Glasses er på langt nær like avanserte som Google Glass, og brillene har ingen innebygget skjerm. I stedet har brillene en liten lysdiode på innsiden av den høyre brillestangen, samt betjeningsknapper på undersiden av stangen. Brillene kommuniserer med mobiltelefonen via Bluetooth 4.0, for lavt strømforbruk (3-10 dager). Lading skjer via en Micro-USB-kontakt.

Foto: ION Glasses

Lysdioden kan vise 256 ulike farger og blinke på ulike måter, og via en app på mobiltelefonen kan du programmere lysdioden til å varsle deg om alt mulig – som innkommende telefonsamtaler, meldinger, e-poster, kalenderhendelser, Facebook-oppdateringer eller batteristatus for telefonen. Det er også en liten høyttaler, slik at du kan få varslinger du kan høre.

De to knappene kan brukes som fjernkontroll til mobiltelefonen, for eksempel til å aktivere kameraet, styre musikkspilleren i telefonen, eller skifte lysbilde i en presentasjon du kjører via telefonen eller nettbrettet.

Foto: ION Glasses

Tyveri-alarm til mobilen

ION Glasses har enda en funksjon: brillene fungerer som tyverialarm til telefonen din eller nettbrettet ditt. Dette fungerer ved at både den mobile enheten og brillene gir fra seg lyd når de beveger seg for langt i fra hverandre. Avstanden bestemmer du selv.

Denne funksjonen kan også brukes hvis du ikke finner igjen telefonen. Trykk på en knapp på brillene, og telefonen ringer slik at du kan lokalisere den.

Produsenten har gjort all programvaren til brillene tilgjengelig som åpen kildekode, slik at utviklere enkelt skal kunne lage nye funksjoner.

ION Glasses vil komme både som vanlige briller med styrke og som solbriller. Rammen er laget i et nytt materiale som kalles TR90 – også kalt «plast-titan», ifølge produsenten.

I skrivende stund har produsenten fått inn 53 307 dollar av målet på 60 000 dollar, med fem dager igjen. Men selskapet skriver nå på Indiegogo at de nå er så nær målet at de kommer til å realisere prosjektet uansett om de når målet eller ikke.

Du kan lese mer om brillene på Indiegogo. Brilleinnfatningen koster 89 dollar, det vil si rundt 550 kroner – og da får du også med mobilappen. Solbrillene starter på 99 dollar.

Les også: Slik fungerer Google Glass

annonse