Til hovedinnhold

Googles selvbygger-telefon blir grisebillig

Første utviklerkonferanse for «Project Ara» allerede i april.

Google

Vi har tidligere omtalt Googles «Project Ara», som har som mål å bygge en modulær mobiltelefon – hvor du selv setter sammen telefonen av ulike byggeklosser. Dermed skal du enkelt kunne oppgradere deler av telefonen, for eksempel hvis du vil ha en kraftigere prosessor eller en bedre skjerm.

Selv om en modulbasert telefon høres ut som litt science fiction, har Google planer om å lansere produktet allerede om ett år – tidlig i 2015. Det skriver SlashGear.

Slik kan en ferdig sammensatt Ara-telefon se ut.Foto: Google

Da Google nylig solgte Motorola til Lenovo, beholdt de «Advanced Technologies and Projects»-avdelingen, som blant annet jobber med Project Ara.

Google har nå annonsert at de kommer til å holde den første utviklerkonferansen for Project Ara den 15.-16. april. På konferansen vil Google fokusere på alfa-versjonen av utviklerverktøy for produsenter som ønsker å utvikle moduler til Ara. Google vil også gå gjennom eksisterende og planlagte funksjoner i Ara-plattformen.

50 dollar for grunnpakken

Harry McCracken i Time Techland har snakket med Paul Eremenko, lederen for Ara-prosjektet. Eremenko kan fortelle at de har planer om å lansere en grunnmodul som de kaller en «grayphone», som vil være et skall bestående av skjerm, en ramme og wi-fi-komponenter. Denne vil koste rundt 50 dollar – rundt 300 kroner.

Project Ara.Foto: Google

Så vil brukerne måtte kjøpe de komponentene de har lyst på for å få en fullverdig telefon. Eremenko forteller at de ønsker å få titusener eller hundretusener av utviklere til å lage maskinvare – i stedet for kun fem eller seks store mobilprodusenter. Det er altså ikke meningen at Google skal lage all maskinvaren selv – eller at én produsent skal lage alt.

– Spørsmålet vi stilte oss var, kan vi gjøre for maskinvare det Android og andre plattformer har gjort for programvare, sier Eremenko til Time.

En fungerende prototyp på Ara skal være klar om noen uker. Time Techland har flere detaljer om prosjektet her.

Google jobber med superavansert mobil:
Dette er Google Project Tango »

Her er en video fra Time Techland hvor Google selv viser prototypen og forklarer hvordan den fungerer.

(Kilde: Time Techland, SlashGear)

annonse