Til hovedinnhold

– Vil aldri igjen leve en dag uten Google Glass

Men er alt like brillefint med Googles nye oppfinnelse?

Google

Smartbrillene Google Glass vil tidligst komme i salg mot slutten av året eller i starten av 2014. Et knippe amerikanske journalister og teknologibloggere har imidlertid fått leke seg med en beta-utgave av brillene som blir kalt Explorer Edition, og nå har flere kommet med sine betraktninger etter en tids bruk. Ifølge Comon.dk er reaksjonene på Google Glass både positive og negative, men de fleste av anmelderne ser flest fordeler.

– Ja, vi kan si at kameraet ikke er så bra i dårlig lys. Vi kan si at de ikke har nok bruksverdi. De ser nerdete ut. De gjør noen folk utilpasse (det er nytt, det vil gå bort så fort de kommer på markedet). Men jeg bryr meg ikke. Dette har forandret livet mitt. Jeg vil aldri igjen leve en dag uten å ha dem på, skriver blogger Robert Scoble på sin Google-blogg.

Scoble kommer også med en oppfordring til Google-sjef Larry Page om å gjøre Google Glass tilgjengelig for rundt 200 dollar i stedet for 500 dollar, fordi han tror det vil skape mange trofaste smartbrilleslanger på kort tid. Byggekostnadene skal nemlig ligge i underkant av 200 dollar på dagens utgave, opplyser bloggeren.

Les også: Google Glass kan komme til å se ut som vanlige briller

"Du er der"-motiv

Joshua Topolsky fra nettmagasinet The Verge har også fått prøve Google Glass. Han setter fokus på at vi mennesker har forandret vanene våre etter den første iPhone og den påfølgende mobilrevolusjonen. Med det mener han at vi alltid sitter med nesa i en skjerm fremfor å få med oss det som skjer rundt oss. Og hvis det skjer noe interessant, kanskje en konsert eller at barna opptrer i et skolestykke, bruker vi mer tid på å dokumentere hendelsen til senere enn å oppleve den. Med Google Glass hevder Topolsky at vi kan løse slike moderne smartmobilproblemer.

Han roser også designen på Google-brillene, og trekker paralleller til dagens "iPhone-standard" som kvalitetsstempel på smartmobildesign. Ifølge Topolsky ser brillene ut som om designen stammer fra 60-tallet, slik de trodde digitale "år 2013-briller" ville se ut. Likevel er det en spesiell funksjon han tror vil gjøre smartbrillene til en suksess:

– Funksjonen som alle kommer til å gå av skaftet for – og sannsynligvis funksjonen du har mest lyst til å prøve – er Glass' evne til å ta bilder og video med et "du er der"-motiv, skriver Topolsky.

– Det er enestående mektig (og mer enn bare litt skummelt) å være i stand til å bare starte et videoopptak eller knipse bilder med et par tastetrykk eller enkle talestyrte kommandoer, skriver han videre.

Kunstneren Martin Missfeldt har laget denne "infografikken" som forklarer hvordan Google Glass fungerer.Foto: Google / Martin Missfeldt

Uferdige smartbriller

Google selv har aldri lagt skjul på at Glass er på et tidlig stadium, og noe av poenget med testperioden er å teste ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Engadget skriver for eksempel at batteritiden på rundt fem timer ved normal bruk er altfor kort, og at et slikt produkt bør kunne vare minst en hel dag.

Bildekvaliteten på bilder tatt med Google Glass er ifølge flere av anmelderne heller ikke spesielt bra, og hvert fall ikke i dårlige lysforhold. Engadget er heller ikke imponert over lydkvaliteten i mikrofonen som sitter på brillebøylen; Her hører etter sigende den du snakker med mer av omgivelsene enn av det du sier.

Andre bekymringer inkluderer det at du ser rar ut med brillene på, og at personer med Google Glass ganske lett kan krenke personlivets fred. Videre påpeker Engadget at brillene ikke kan låses via mobiltelefonen, noe som gjør at Google-profilen din ligger ubeskyttet dersom du mister smartbrillene dine. Prisen er selvsagt også et usikkerhetsmoment, og de første utviklereksemplarene koster hele 1500 dollar (8700 kroner).

Les også: Slik fungerer Google Glass

Er du villig til å betale inntil 500 dollar (3000 kroner) for neste generasjons Google Glass? Kommenter i forumet!

(Kilder: Comon.dk, Robert Scoble, The Verge, Engadget)

annonse