Nyhet

Slik fungerer Google Glass

Se tegningene som forklarer teknologien enkelt.

Googles elektroniske "smartbrille" Google Glass blir antagelig lansert en gang i løpet av året, og Google har i det siste vist frem en rekke ulike bruksområder for smartbrillen. Men selv om de har vist at du kan bruke Google Glass til alt fra å få informasjon om det du ser til å gjennomføre videosamtaler eller filme omgivelsene, har de ikke sagt så veldig mye om hvordan brillen egentlig fungerer.

Kunstneren Martin Missfeldt har laget en veldig stilig "infografikk" som forklarer på en veldig god måte hvordan Google Glass fungerer, midt i blinken for alle oss som elsker å plukke fra hverandre dingser for å finne ut hvordan de ser ut inni og hvordan de virker. Bildet er publisert på nettstedet www.brille-kaufen.org.

Ved å studere infografikken kan vi se at brillen er mye mer enn bare en bitteliten skjerm foran øyet. For hvordan skulle egentlig øyet klare å fokusere på en skjerm som sitter så nær øyet? Jo – fordi bildet praktisk talt projiseres på netthinnen til øyet ditt – som en videoprojektor projiserer et bilde på et lerret.

Artikkelen fortsetter under infografikken.

Foto: Creative-Commons CC-BY, Martin Missfeldt

"Google Glass er et teknologisk mesterverk. Kjernefunksjonen i Google Glass er et visuelt "lag" som plasseres over virkeligheten ("augmentet reality"). Dette laget åpner opp en dør til fantastiske nye muligheter", heter det på Brille-kaufen.org.

Nettstedet skriver at bildet som overlapper virkeligheten kan befinne seg enten i øvre høyre hjørne eller i midten av synsfeltet, avhengig av hvordan du har på deg Google Glass-brillene. Har du brillene høyt oppe på nesen ser du under bildet, og må kikke opp for å få et skarpt bilde. Men siden prismet i brillene er halvgjennomsiktig kan du plassere det rett foran pupillen for å se et skarpt bilde rett foran øynene dine, oppå virkeligheten.

Her kan du lese mer om hva du kan bruke Google Glass til.

Les også: – Microsoft planlegger Google Glass-konkurrent

(Kilde: www.brille-kaufen.org)

Les også
Det er ikke Google alt som glimrer
Les også
Denne Google Glass-konkurrenten kan du lage selv
Les også
– Google Glass gir dundrende hodepine
Les også
Disse smartbrillene ser ut som vanlige briller
Les også
– Samsung lager Google Glass-variant
Les også
Slik ser Google Glass ut på innsiden
Les også
– Snikfotografering med Google Glass ikke et problem
Les også
– Vil aldri igjen leve en dag uten Google Glass
Les også
– Microsoft planlegger Google Glass-konkurrent
Les også
Facebook vil «eie» mobilen din
Les også
Demonstrerte nye bruksområder for Google Glass
Les også
Se klokken som kjører Android
Les også
Pebble-klokken er rett rundt hjørnet
Les også
Sony med ny Android-klokke
annonse