Til hovedinnhold

Denne Google Glass-konkurrenten kan du lage selv

Kan festes på vanlige briller og brukes med Raspberry Pi.

YouTube/Adafruit

Blant de mange Google-prosjektene som ligger utenfor selskapets kjerneområde er det kanskje smartbrillene Google Glass som har fått mest oppmerksomhet, et produkt som stadig er i utvikling og som er blant de mange oppfinnelsene Android trolig kan benyttes i.

Det har ennå ikke dukket opp altfor mange konkurrenter til Google Glass. Nå ser det imidlertid ut som det går an å bygge sine egne smartbriller til en vesentlig lavere pris enn Googles produkt, ved hjelp av blant annet knøttemaskinen Raspberry Pi.

Bruker skjerm fra videobriller

Raspberry Pi-hjemmesiden meldes det nemlig om et nytt hobbykonsept fra selskapet Adafruit, som kan gi deg et par «smarte» briller via litt fingerferdigheter og en dose tålmodighet.

hacks_IMG_4616.Foto: Adafruit

Konseptet består i å benytte en av miniskjermene fra Adafruits egne NTSC/PAL-videobriller. Denne skjermen, sammen med annen innmat fra brillene, plasseres så i en skreddersydd, 3D-skrevet plastinnpakning.

Innpakningen, som altså kan festes utenpå et par vanlige briller, byr ifølge Adafruit på en formfaktor som tilsvarer Google Glass, men etter bildene å dømme er nok ikke designen helt på samme nivå. Filene til det 3D-skrevne plaststykket kan du finne hos nettstedet Thingiverse.

Kobles til Raspberry Pi

Brillene kobles så til en Raspberry Pi Model B, et USB-batteri og et trådløst USB-tastatur som passer i lommen, og vips så har du en slags bærbar mini-PC i brilleformat. Brillene kan selvsagt også brukes sammen med andre typer enheter.

Det nye konseptet er riktignok ikke helt sammenlignbart med Google Glass når det gjelder funksjonalitet og teknologi, men kan jo være et morsomt hobbyprosjekt til Google Glass er klart for massemarkedet til en overkommelig pris. Alle de tekniske detaljene for hvordan du lager Raspberry Pi-brillene finner du hos Adafruit, og se også video under.

Raspberry Pi har utallige bruksområder: En entusiast laget nylig en smarttelefon av minimaskinen » (Hardware.no)

annonse