Til hovedinnhold

Slik ser Google Glass ut på innsiden

– Den er overraskende enkel.

catwig.com

Har du lurt på hva som skjuler seg inne i Googles databriller Glass? Nå trenger du ikke å lure lenger, ettersom de to entusiastene Star Simpson og Scott Torborg har tatt på seg jobben med å rive brillene fra hverandre – slik at du slipper å gjøre det.

Den fingernemme duoen var både nysgjerrige og uvitende overfor hvordan de skulle gå fram. Glass kommer ikke med skruer du kan bruke for å åpne opp brillene, og dermed måtte rå styrke og kløkt til for å se hva som befant seg på innsiden.

Anbefales ikke

Hackerne anbefaler egentlig ikke å bryte ned Google Glass på denne måten, såfremt du ikke liker å bruke 8 700 kroner på noe du vil ødelegge. Nå behøver du uansett ikke å gjøre dette, da Simpson og Torborg allerede har tatt oppgaven. Og er Glass et høyteknologisk og uforståelig rot på innsiden?

«Den er overraskende enkel», skriver Simpson på sin hjemmeside.

Se den detaljerte nedbrytingen på Catwig.com, eller trykk på bildet:

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: catwig.com

Berøringsfelt på siden

Det har vært skrevet mye om Google Glass, men selv om Google har avslørt en del detaljer om maskinvaren, er ikke alt like kjent. Mange vet for eksempel ikke at det faktisk er et lite touchpanel på brillestangen. Dette er en skreddersydd modul laget av Synaptics, kan Catwig.com avsløre. Synaptics er en kjent produsent av pekeplater som brukes i bærbare PC-er.

Brillene drives en av systembrikke av typen Texas Instruments OMAP4430, som inneholder to ARM Cortex A9-prosessorkjerner, samt en grafikkprosessor av typen PowerVR SGX540. Dette er samme systembrikke som sitter i blant annet LG Optimus L9 og Samsung Galaxy Tab 2 10.1.

Brillene har 16 GB lagringsplass fra SanDisk, og de drives av et batteri på ca. 570 mAh. Høyttaleren er av typen som leder lyd gjennom kjevebeinet.

Skjermmodulen er så liten at den får plass på en amerikansk 10-cent-mynt, som har en diameter på rett under 1,8 centimeter. Oppløsningen på skjermen er 360 x 640 punkter.

Her kan du lese mer om hvordan Google Glass fungerer

Les også om at Google-sjefen ikke er bekymret for snikfotografering

(Kilder: Catwig.com via Boing Boing og Übergizmo)

annonse