Til hovedinnhold

Google røper hva som skjuler seg inne i Glass

Forteller endelig hvordan de nye smartbrillene fungerer.

Google

Google har publisert de tekniske spesifikasjonene til Google Glass, den elektroniske "smartbrillen" som ventes lansert i løpet av året.

Skjermen i Google Glass vil ha en oppløsning på 640 x 360 punkter, noe som ifølge Google vil tilsvare å ha en 25-tommers HD-skjerm i underkant av to og en halv meter foran deg.

Google MyGlass for Android brukes sammen med Google Glass.

Overfører lyd via hodeskallen

Kameraet har en oppløsning på fem megapiksler, og du kan filme video i 720p HD-kvalitet. Lyden fra det du ser på skjermen vil overføres via en såkalt "Bone Conduction Transducer", som betyr at lyden overføres via vibrasjoner i hodeskallen. Dette er en løsning som har blitt brukt i enkelte typer hodetelefoner, hvor lyden overføres ved å sende vibrasjoner inn i kjevebeinet ditt.

Brillene kobler seg til omverdenen ved hjelp av 802.11b/g wifi og Bluetooth. Alle mobiltelefoner med Bluetooth skal kunne brukes sammen med brillene, men for å bruke tilleggsappen MyGlass må du ha Android 4.0.3 eller høyere på telefonen. MyGlass-appen er nå tilgjengelig i Google Play, men er naturligvis ikke spesielt nyttig hvis du ikke har Google Glass. Appen brukes til å sette opp Google Glass-brillene.

Ett døgns batteritid

Google Glass har 16 GB lagringsplass, hvorav 12 GB er tilgjengelig for brukeren. Dataene synkroniseres automatisk med Googles skytjenester.

Ifølge Google skal batteriet vare i rundt én dag ved typisk bruk. Men Google advarer mot at enkelte funksjoner, som videoopptak eller Hangouts i Google+, kan bruke mer strøm.

Brillene vil være justerbare, og det vil følge med ekstra neseputer i to størrelser. Dermed skal de passe alle ansiktsfasonger.

Google har for øvrig også gått ut med dokumentasjonen til Mirror API, programmeringsgrensesnittet som utviklere vil bruke for å lage ulike tjenester for Google Glass.

Les også om hvordan Google Glass fungerer her

(Kilde: Google, The Verge)

annonse