Til hovedinnhold

Google Glass får KitKat

Og med det følger det en rekke endringer – ikke minst bedre batteritid.

Google

Google meddelte i dag at de i løpet av denne uka sender ut Android i versjon 4.2.2 KitKat til Google Glass-brukere. Dette skal gi bedre batteritid, og gjør brillene lettere å oppdatere i fremtiden.

Ifølge den første fullverdige testen av Google Glass her til lands (NRK Beta), så vel som en rekke tester i utlandet, er det virkelig nødvendig med bedre batteritid. Med Wi-Fi, videoopptak og navigasjon er det ifølge NRK Beta ingen problem å tappe batteriet på en halvtime – tre kvarter. Med normal/lite bruk var fem timer vanlig batteritid.

Bedre for utviklere

I tillegg åpner KitKat for at utviklere kan lage programmer til brillene ved hjelp av det nyeste utviklingsverktøyet (SDK – Software Development Kit) for Android i tillegg til nye elementer fra selskapets nye utviklingsverktøyet laget spesielt for brillene (GDK – Glass Development Kit). Dette medfører i andre rekke flere og bedre applikasjoner for brukerne.

Andre endringer

Google har videre listet opp fem andre endringer som en oppdatert programvare til Glass medfører.

Videosamtaler er nå fjernet. Under ti prosent av dem som er utnevnt som «explorer», som egentlig bare er et fint ord for betatester, bruker videosamtalefunksjonen ifølge Google. Men det kommer sannsynligvis en app for det.

Endringer i Photo Bundles gjør at du ikke trenger å bla i evigheter gjennom alle bildene, videoene eller vignettene for å finne noe som skjedde for lenge siden. I stedet grupperes hendelsene under hver dag.

Deling av foto i chattetjenesten Google Hangouts har også tidligere vært mulig, men nå har Google gjort det enklere ved at du kan trykke på «reply» og deretter ta et bilde for å sende – eller du kan gjøre det på gammelmåten ved å velge et bilde fra arkivet.

Du kan nå sende tilbakemeldinger til Google fra innstillingsmenyen.

Stemmekommandoer er alfa, omega i Google Glass. Når du sier «OK glass» får du nå en liste som sorteres etter hvor ofte du bruker stemmekommandoene.

annonse