Til hovedinnhold

– 10 millioner «smarte briller» innen 2018

Juniper Research spår kraftig vekst både i konsument- og bedriftsmarkedene.

Google

Googles smartbrille Google Glass er foreløpig kun tilgjengelig for utviklere, men det ventes at de snart vil komme i salg. Samtidig ventes det at også andre aktører, som Microsoft, kaster seg på ballen.

Les mer: – Microsoft tester Google Glass-konkurrent

Selv om det selges forholdsvis få – rundt 87 000 i år – slike smartbriller nå, venter analyseselskapet Juniper Research at salget vil ta seg kraftig opp de neste årene. Ifølge en ny rapport fra selskapet vil det bli solgt 10 millioner enheter i året innen 2018.

Juniper tror det i første omgang vil være forbrukerne som vil kjøpe denne typen elektroniske briller, men at bedriftsmarkedet vil følge raskt etter, og deretter helsevesenet.

Innenfor helsevesenet vil leger kunne bruke smartbriller til å få hjelp til å diagnostisere sykdommer, eller assistanse under en operasjon, tror analytikerne.

Les også: Billig treningsdings kan hjelpe hjertepasienter

Smartbrillen som assistent på jobben

I næringslivet vil smartbriller kunne bli brukt blant annet av ingeniører eller innenfor logistikk, hvor informasjon på en skjerm foran øynene kan brukes til å vise instruksjoner eller annen informasjon som effektiviserer arbeidsoppgavene.

Juniper tror prisene på smartbrillene vil synke betraktelig i løpet av de neste årene, og at det vil gjøre dem mer attraktive for forbrukerne. Men for at smartbriller skal nå «kritisk masse» må de kunne brukes til mye mer enn bare som et tillegg til andre enheter.

«Disse enhetene må ha intuitive og brukervennlige funksjoner, og spille på fantasien til folk flest, og på den måten gjøre at brillene passer sømløst inn i deres daglige gjøremål», skriver Juniper i en pressemelding.

Markedet for smartbriller, smartklokker og andre såkalte «wearable devices» – eller ha-på-dingser – spås å nå 19 milliarder dollar innen 2018, tror Juniper.

Les også: Google Glass får egen app-butikk

(Kilde: Juniper)

annonse