Til hovedinnhold

– Google snart klar med smartklokke

Lanseringen nærmer seg, hevder Wall Street Journal.

Tek.no

Googles smartklokke er snart ferdigutviklet, og selskapet er i samtaler med asiatiske underleverandører om å starte masseproduksjon av enheten, hevder kilder som skal ha kjennskap til planene. Det er Wall Street Journal som skriver dette.

Det har gått rykter om en Google-smartklokke lenge, men ryktene har vært lite konkrete. Mange analytikere tror markedet for smartklokker og andre typer «wearable devices» vil vokse kraftig de neste årene, og flere produsenter av mobiltelefoner har vist økende interesse for denne produktkategorien etter hvert som marginene i smartmobilmarkedet har blitt stadig mindre. Ifølge Juniper anslås salget av smartklokker til å nå 36 millioner i 2018.

Den kommende Google-klokken vil ifølge Wall Street Journals kilder være basert på Android, og den vil bli integrert med Google Nå – en tjeneste som gir deg personlig tilrettelagt informasjon om alt fra anslått reisetid til jobb til værmeldinger og turistinformasjon når du er på reise.

Lavt strømforbruk

Ett problem med mange av smartklokkene som har blitt vist til nå, er kort batteritid. Google har ifølge Wall Street Journal jobbet mye med å redusere strømforbruket slik at man ikke skal behøve å lade klokken så ofte.

Klokken skal kommunisere med andre enheter, som en smartmobil. Masseproduksjon av klokken vil starte i løpet av de nærmeste månedene, ifølge kildene.

Samsung lanserte sin smartklokke, Galaxy Gear, tidligere i høst. Nylig kunne Bloomberg rapportere om at også HTC skal ha planer om en smartklokke. HTCs toppsjef Peter Chou har også nylig uttalt at «wearable technology» er et viktig fremtidig satsningsområde for selskapet, men at de ikke ønsker å forhaste seg.

Les også: – HTC jobber med smartklokke med kamera

(Kilde: Wall Street Journal)

annonse