Til hovedinnhold

Disse smartbrillene har noe Google Glass mangler

Oppstartsselskap går rett i strupen på Google med 3D-smartbriller.

Meta

Google Glass ventes lansert tidlig i 2014. Men selv om det er disse «smartbrillene» som har fått mest oppmerksomhet i media, finnes det flere spennende utfordrere.

Les også: Intel investerer i Google Glass-konkurrent

En av de mest spennende konkurrentene er Meta, som nylig annonserte smartbrillene Meta Pro.

I motsetning til Google Glass støtter Meta Pro 3D-bilder, og har sensorer som lar deg betjene et 3D-brukergrensesnitt med håndbevegelser i luften foran deg.

Smartbrillene startet som et Kickstarter-prosjekt, hvor selskapet klarte å samle inn 194 444 dollar av et mål på 100 000 dollar til brillene Meta One. Disse førstegenerasjons-brillene var først og fremst ment for utviklere. De nye Meta Pro-brillene har blitt litt mindre dominerende enn de opprinnelige, og ligner på litt store solbriller.

Brillene inneholder en skjerm i hvert brilleglass, og ifølge Meta skal skjermarealet være 15 ganger større enn på Google Glass. Ulike sensorer, som aksellerometer, gyroskop og kompass, registrerer bevegelser, og det er også et innebygget kamera som kan registrere håndbevegelser i tre dimensjoner.

Mobilen din som hologram

Brillene betjenes som nevnt ved hjelp av håndbevegelser i et 3D-brukergrensesnitt som svever i luften foran deg når du har på deg brillene.

Brillene kontrolleres ved hjelp av et tredimensjonalt brukergrensesnitt foran deg. .

Ifølge produsenten skal du kunne «speile» andre enheter, som mobiltelefonen eller PC-en din. Et 3D-bilde av disse enhetene vil da dukke opp foran deg som et slags hologram, som du kan dra og slippe der du vil ha dem. Du skal kunne endre størrelsen på representasjonen av for eksempel mobiltelefonen du ser foran deg, og kunne starte opp apper som kjører på mobiltelefonen – og vise dem svevende i luften foran deg.

Lommedatamaskin

Et eksempel på en app hvor man kan "prøveinnrede" et rom, og kjøpe møbler, lamper og annet utstyr direkte fra Meta-brillene.Foto: Meta

Brilleglassene har en oppløsning tilsvarende 720p HD. I motsetning til Google Glass har de foreløpig ikke all elektronikken inni brillene. I stedet kobler du dem til en liten lommedatamaskin med en 1,5 GHz Intel i5-prosessor, 4 GB RAM, 128 GB lagringsplass, 802.11n wifi, samt Bluetooth 4.0.

Brillene er tilgjengelig for forhåndsbestilling, med levering sommeren 2014. Det blir imidlertid ingen billig fornøyelse, for produsenten skal ha hele 3000 dollar for dem – rundt 18 500 kroner. Det er dobbelt så mye som Google Glass.

Analyseselskapet Juniper Research spådde nylig at det vil bli solgt 10 millioner smartbriller innen 2018. I år er tallet rundt 87 000 enheter.

Les mer om det her: – 10 millioner smartbriller innen 2018

Her kan du se en videodemonstrasjon av Meta Pro fra produsenten selv:

annonse