Til hovedinnhold

Intel investerer i Google Glass-konkurrent

Satser på «wearable computing» – dingser du kan ha på deg.

Intel annonserte på torsdag at de gjør en betydelig investering i Recon Instruments, et selskap som produser briller med innebygget skjerm, og som dermed på mange måter er en konkurrent til «smartbrillene» Google Glass. Det skriver Cnet.com.

Recon Jet-brillene kan kjøre apper.Foto: Recon Instruments

Recon satser spesielt på briller for sportsaktiviteter, som ski og sykling. Sportsbrillene har innebygget såkalt «Heads-up-Display» (HUD) hvor informasjon projiseres opp på brilleglasset foran deg. De nyeste brillene, Recon Jet, kan vise blant annet treningsrelatert informasjon (for eksempel fart, distanse og puls). Brillene kjører Android med Recons egne tilpasninger på toppen, og du skal kunne kjøre tredjeparts apper på brillene – slik at du for eksempel kan få opp navigasjonsløsninger, værmeldinger, informasjon om ting du ser rundt deg, og så videre.

«Wearable computing er en stort fenomen i sterk vekst, som endrer hvordan vi bruker og interagerer med informasjon», skriver Mike Bell i Intels New Devices-avdeling i en pressemelding.

Styrker satsningen på ha-på-dingser

Intel skriver i pressemeldingen at de mener Recon har en overbevisende teknologi og en solid strategi som vil gjøre dem i stand til å tjene penger på den kommende revolusjonen innenfor elektroniske ha-på-dingser.

«Dette er et område vi fokuserer mye på i Intel Capital, og vår investering i Recon Instruments er en viktig del av hvordan vi vil innovere i dette nye området», sier Bell.

Recon har levert mer enn 50 000 briller med heads-up-display, blant annet gjennom en kampanje i Apple-butikker.

Intel investerte i juni også i et annet selskap innenfor ha-på-dingser, nemlig Thalmic Labs, et selskap som lager et armbånd som lar deg kontrollere PC-en eller andre elektroniske enheter ved hjelp av håndbevegelser. Under utviklerkonferansen Intel Developer Forum nylig lanserte Intel også en ny serie med strømgjerrige prosessorer, Quark, beregnet på blant annet ha-på-dingser.

Les også: Spår gjennombrudd for ha-på-dingser

(Kilder: Cnet.com, Intel)

Mer om
annonse