Til hovedinnhold

Google Glass får egen app-butikk

Men det er fortsatt usikkert om den blir en del av Google Play.

Google

Smartbrillene Google Glass blir etter alle solemerker offisielt lansert i 2014. I en artikkel fra New York Times nevner beta-tester Clive Thompson i forbifarten at Google selv har sagt at det vil komme en "app store" for Google Glass samtidig som produktet lanseres for allmenheten.

Dette la blant annet The Verge merke til, ettersom en egen applikasjonsbutikk for Glass tidligere bare har vært på ryktestadiet. De skriver at et annet nettsted, Marketingland.com, fikk nå har fått bekreftet fra Google at en slik butikk vil se dagens lys i 2014.

Egen seksjon i Google Play?

Imidlertid er det fortsatt usikkert om Google integrerer applikasjonsbutikken i Google Play, eller om det blir en egen applikasjonsbutikk. Det vil nemlig ikke Google si noe om, foreløpig. Førstnevnte alternativ virker derimot mest sannsynlig, ettersom Google har egne seksjoner for blant annet filmer, musikk og bøker i utvalgte markeder.

For øvrige vil det antageligvis skje flere forandringer når Google Glass kommer i salg. I dag er det for eksempel bare lov å lage gratisapper til smartbrillene, og det er neppe særlig populært blant en del potensielle Glass-apputviklere.

Les også: Nå kommer Google Glass-utfordrerne

(Kilder: New York Times, The Verge, Marketingland.com)

annonse