Til hovedinnhold

Nå kommer Google Glass for salg

Tilgjengelig for salg i én dag i USA.

Google

Google utvider testprogrammet for Google Glass, og legger nå smartbrillen ut for salg i én dag på tirsdag 15. april, foreløpig kun i USA, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det er ingen grunn til å tro at hypen rundt Googles smartbriller vil avta når selskapet legger ut et begrenset antall for salg i neste uke.

Prisen er satt til 1500 dollar, ca. 9000 kroner. Google har ikke satt noen begrensninger på hvem som kan kjøpe smartbriller i denne omgangen, annet enn at de er myndige og har amerikansk adresse.

Hittil har bare et fåtall utviklere og testere hatt tilgang til brillene. Denne gang blir det ingen begrensninger i hvem som kan kjøpe, men antallet er ikke ubegrenset.

Får velge utseende selv

Google har tidligere kjørt kampanjer for å skape økt engasjement rundt Glass. Blant annet har forbrukere blitt invitert til å twitre under emnetaggen #ifihadglass for en sjanse til å vinne et par smartbriller. Andre har fått kjøpe gjennom venner i Explorer-programmet eller gjennom egne studentprosjekter, skriver Glass-teamet på Google+

Google Glass-teamet opplyser at alle denne gangen får velge solbriller eller innfatning etter eget ønske. Dette er basert på tilbakemeldingene som har kommet fra eksisterende brukere.

Analytikerne venter at markedet for smarttilbehør vil være verdt et tresifret antall milliarder i løpet av de neste fire årene. Juniper Research venter at det vil bli solgt 10 millioner smartbriller på verdensbasis i 2018.

Google Glass-teamet beklager til alle utålmodige Glass-entusiaster utenfor USA at de ikke ennå er klare til å lansere produktet utenfor USAs grenser.

Her kan du få varsel når Google Glass blir tilgjengelig i norske nettbutikker

Les mer: Google vil at du skal bruke smartbriller på jobben

annonse