Til hovedinnhold

Mobiltastatur i håndflata

Snart trenger du ikke engang ta telefonen opp av lomma for å skrive meldinger.

Samsung har søkt patent på en teknologi som skal forvandle håndflata di til et eget tastatur. Dermed trenger du ikke engang ta mobilen opp av lomma for å sende meldinger.

Ved hjelp av Samsungs smartbrille Galaxy Glass kan håndflatene dine bli et tastatur som bare du kan se. Dermed slipper du potensielt pinlige situasjoner når du går rundt og snakker med brillene dine, slik Google legger opp til.

Håndflate-tastaturet fungerer ved at brillen «ser taster» i håndflata di, som du så kan trykke på med tommelen for å kommunisere med telefonen du har i lomma. Dermed kan du skrive tekstmeldinger uten å ta i telefonen.

I patentsøknaden påpeker Samsung at stemmestyring er for upresist og for avhengig av støyen i omgivelsene for å fungere optimalt. Det er ikke kjent når, eller om, Samsung vil ta patentet i bruk.

Det er ventet at smart tilbehør som klokker og briller vil bli den neste storselgeren innen forbrukerelektronikk. Samsung har allerede lansert smartklokka Galaxy Gear, og selskapet skal ha flere produkter på vei.

Kjemper hardt om lukrativt marked

Det er ventet at Galaxy Glass kommer på markedet til høsten.Foto: Samsung

Ifølge ryktebørsen skal Samsungs smartbriller Galaxy Glass kunne være på markedet allerede til høsten. Microsoft, Sony, Google og de andre mobilprodusentene jobber også hardt for å posisjonere seg i et marked som ifølge analytikerne vil være verdt 120 milliarder kroner i 2018.

Ikke alt smarttilbehør imponerer like mye. Amobil.no sin anmelder var for eksempel ikke særlig imponert over smartklokken Pebble, et kickstarter-prosjekt som har hatt fordelen av å være tidlig på markedet.

En annen undersøkelse viser at smarttilbehøret ofte blir liggende på hylla og støve ned etter en stund.

Google ligger foran røkla i arbeidet med smartbriller for forbrukermarkedet, og har allerede lansert de første utviklereksemplarene. Både Samsung, Microsoft og andre konkurrenter skal også jobbe med å utvikle smartbriller. I tillegg kommer uavhengige oppstart-selskaper som Telepathy.

Det ligger an til en tøff kamp om markedsandelene og kundenes gunst. En smart måte å kommunisere med tilbehøret sitt kan fort være det som skiller klinten fra hveten. Tror du Samsung treffer blink med håndflate-tastaturet?

Les mer: Google vil at du skal kjøre med Glass

Kilde: (Tech Radar)

annonse