Til hovedinnhold

Også ZTE kommer med smartklokke neste år

Nytt marked ventes å vokse kraftig de neste årene.

Shutterstock

Analyseselskapet Juniper kom nylig med en rapport hvor de hevder at markedet for «wearable devices» – som smartklokker – vil vokse kraftig de neste årene, og være verdt over 1,5 milliarder dollar allerede i 2014.

Nå kaster den kinesiske mobilprodusenten ZTE seg inn i dette markedet, og kommer med en smartklokke allerede i løpet av første kvartal neste år, skriver Financial Times.

Det er sjef for mobiltelefonavdelingen i ZTE, He Shiyou, som bekreftet dette overfor avisen.

He sier at andre typer ha-på-teknologi, som smartbriller, vil ta lenger tid å utvikle.

Vurderer oppkjøp

He sier til Financial Times at ZTE ønsker å komme inn blant topp tre av verdens mobilprodusenter. I dag ligger de på 4. eller 5. plass, ifølge He.

Han forteller at ZTE har vurdert oppkjøp eller sammenslåinger for å øke sin markedsandel, men ønsket ikke å gå inn på hvilke konkrete selskaper som var blitt vurdert.

Samsung meldte nylig at de har solgt 800 000 av sine Galaxy Gear-smartklokker, men det er usikkert om disse tallene er antall enheter som er levert ut til Samsungs salgskanaler, eller om det er enheter som faktisk er solgt til sluttbrukere. Nettstedet BusinessKorea hevder nemlig at salgstallet ikke er høyere enn 50 000.

Les også: Ha-på-dingser kommer for fullt

(Kilde: Financial Times)

Mer om
annonse