Guide

Trenger du et nettbrett?

Innledning

For et års tid siden hadde så å si samtlige elektronikkprodusenter varslet at de ville kaste seg på nettbrettbølgen. Årets realiteter har vist seg å bli noe annerledes.

2010 tikker ubønnhørlig mot slutten, og vi gjør opp status med mer eller mindre seks nettbrett på det norske markedet. Apples nettbrett, Ipad, var av de første til å faktisk nå ut på markedet, men det brukte lang tid på å komme seg til Norge - offisielt, altså.

Kinesisk nettbrett først i Norge

Dermed ble det kinesiske selskapet Huawei først ute med et nettbrett på det norske markedet. Vi var bare middels fornøyd med Android-fjøla på sju tommer, og syntes at brukeropplevelsen ikke helt var i det nabolaget vi forventet.

Siden har Huawei fått selskap av Samsung og Apple Ipad på det norske markedet. Nettbutikken Multicom, samt produsentene Dell og Toshiba står også på trappene med nettbrettvarianter som nærmer seg.

Styrker og svakheter

Det er altså først nå folk flest faktisk har noe å velge i. Vi skal se på nettbretts styrker og svakheter, samt hvilke av de testede brettene som passer hvem. En kjapp tur innom spesifikasjonene på de kommende modellene vil vi også ta.

Bli med oss til neste side for en rask gjennomgang av hvilke bruksområder et nettbrett i hovedsak skal dekke. Er du kun interessert i oversikten over hva som er på det norske markedet kan du hoppe rett til side 3.