Huawei Ideos S7
Tidligere i år var Huawei først ute på det norske markedet med et rimelig nettbrett. Da vi testet det var det spesielt skjermen som fremstod som et problemområde for den billige fjøla.
Noen måneder senere har både Samsungs Galaxy Tab og Apples Ipad blitt lansert på det norske markedet, begge med til dels vesentlig dyrere prislapper. Etter det vi kjenner til er Huaweis S7 i ferd med å bli oppdatert med en ny modell for det norske markedet, og vi har tatt en svært tidlig titt på den nye dingsen.
Betydelig bedre skjerm
S7 inngår nå i Huaweis Ideos-serie, der en liten og rimelig Android-telefon nylig ble sluppet, og testet. Betydelig viktigere enn navneendringen er nok at S7 nå har fått noen vesentlige oppdateringer.
Viktigst av disse er at skjermen nå har blitt kapasitiv. Det betyr at der man måtte trykke til dels hardt på den forrige utgaven, holder det nå med en lett berøring for å få respons.
At skjermen har et kapasitivt belegg fremfor den trykkfølsomme, eller resistive, hinnen som før befant seg over den gjør at bildekvaliteten er betydelig bedre nå enn den var.
Det dreier seg nok fortsatt om en rimelig skjerm. Lysstyrken er absolutt godkjent, men fargegjengivelse og innsynsvinkel kunne gjerne vært noe bedre.
Oppløsningen er, som før, på 800 x 480 piksler. Både størrelse og prisklasse gjør at dette virker som et helt greit valg. Oppløsningen er god nok til at man ikke føler at man ser rett ned i et hav av prikker.
Den største ulempen med oppløsningen er at man ikke kan presentere mer innhold på Ideos S7 enn på de største vanlige mobilskjermene, man kan bare presentere det større. I noen sammenhenger er dette en hindring, men som regel merket vi ikke noe særlig til handicappet.
Uendret design
Designen forøvrig er nesten helt lik det vi kjenner fra før. Det er fortsatt en forholdsvis vektig dings å holde i hånden. Den føles svært solid, uten knirk eller deler som truer med å løsne i noen bauger eller kanter.
Forrige utgave hadde et kamera på forsiden, i Ideos S7 har det kommet til et kamera på to megapiksler på baksiden. Dette tar helt greie bilder, men ikke mer. Man kan også filme med det, men heller ikke her er kvaliteten voldsom. Hovedformålet later til å være kjappe e-poster for øyeblikksmeldinger og MMS.
Lynrask
På programvarefronten er det, som på forrige utgave, Android 2.1 som pryder S7-en vi har fått tak i. Hvilken versjon som vil komme i den norgesaktuelle utgaven er såvidt vi vet uvisst.
Det skal etter sigende gjenstå noen avgjørelser på hva slags innhold programvaren vil by på. Betydelig forsterket formatstøtte i forhold til forrige utgave er blant tingene som kan dukke opp.
Slik Ideos S7 fremstår i våre hender er det iallfall ingen tvil om at det dreier seg om et uhyre raskt nettbrett. Vi ble imponert over hastigheten S7 viste oss i forrige utgave. Den nye er enda raskere.
Her har Huawei nemlig hentet en prosessor fra øverste hylle. Den forrige var altså ingen sinke den heller, en ARM Cortex A8 på 768 MHz, men denne er nå erstattet med en prosessor med klokkehastighet på 1 GHz.
Nøyaktig hvilken arkitektur som benyttes i den nye er vi ikke helt sikre på, men det går iallfall fort nok til at du skal være særdeles utålmodig for å irritere deg over responsen i Ideos S7.
Samme batteri, men bedre batteritid
Batteriet er det samme som vi så i første utgaven, altså fattige 2200 mAh - omkring halvparten av kapasiteten som befinner seg i Galaxy Tab og Ipad. Den korte batteritiden var noe vi irriterte oss med i forrige utgave.
Etter å ha hatt denne tidlige versjonen av oppfølgeren mellom fingrene de siste dagene, ser det likevel ut som om ting har blitt bedre. Vi kan bare spekulere i om den nye prosessoren spiser mindre strøm, eller om Huawei har gjort andre endringer.
Denne versjonen av nettbrettet klarer seg greit et par dager med middels bruk før det må lades. Fortsatt kortere enn de dyre konkurrentene, men innenfor det akseptable. Forrige utgave opplevde vi å måtte lade oftere.
Fortsatt billig
Huawei S7 kostet 3500 kroner da det ble introdusert på det norske markedet, altså med betydelig dårligere spesifikasjoner enn den nyeste utgaven kan skilte med.
Etter hva vi forstår er det en viss mulighet for at Huawei legger ved en ladekrybbe med HDMI-utgang i pakken. Det sammen med den gode skjermen, hastigheten og programvareforbedringene vi hører rykter om, gjør at vi er oppriktig spente på å ta det ferdige produktet nærmere i øyensyn.
En annen positiv ting er at både den opprinnelige utgaven av S7 og den nye virker å være bemerkelsesverdig stabile produkter. Flere toppspesifiserte telefoner den siste tiden har vært relativt ustabile, og Toshibas nettbrett, Folio 100, har fått en noe trangere fødsel enn forventet.
Les også:
- Guide: Trenger du et nettbrett
- Test av Multicom Mpad Z1
- Test av Apple Ipad
- Test av Samsung Galaxy Tab
- Test av Huawei S7