Test

Huawei S7

Design, skjerm og menyer

Huawei S7 har en praktisk fot som kan brettes ut i to posisjoner, slik at nettbrettet står oppreist når man ser på film eller leser.
S7 er liten nok til at den kan holde i én hånd mens man navigerer menyene med den andre.
Hver kategori har to skrivebord eller hjemmeskjermer, om du vil. Alt i alt er det ti skrivebordsflater på S7, og her vi tilpasset skrivebordet for kommunikasjon.
Applikasjonsmenyen er slik vi kjenner den fra andre Android-enheter.

2010 har på mange måter stått i nettbrettets tegn, til tross for at det er ganske få produkter i handelen. Produsenter har falt over hverandre for å introdusere nye sofasurfere, og svært mange produkter er på vei til torgs.

Huawei S7 er et av de første nettbrettene som er offisielt på markedet i Norge. I tillegg til å være en tidlig modell av sitt slag, er det også et av de første forbrukerproduktene fra Huawei i Norge, om man ser bort fra haugevis av minirutere og USB-plugger for mobilt bredbånd.

Design

Platen er gunstig priset til omkring 3500 kroner, men til tross for det er designen gjennomført og pen i det som kjennes ut som skikkelige materialer. Et stort batterideksel i børstet metall, blank metallramme rundt skjermen og det som ser ut som sortlakkert metall mellom skjerm og ramme på høyre og venstre side av S7.

Rundt batteridekselet finner vi dessuten en bøyle i metall som skal holde nettbrettet i stående posisjon når man ser på film eller leser. Denne fungerer utmerket, og nettbrettet står godt og stødig også om underlaget er litt vanskelig.

På hver side finner vi hull for stereohøyttalerne. Knapp for av/på og volum er også plassert på siden, sammen med inngang for minnekort, lader, Micro-USB og minijack.

Skjerm

Skjermen er på sju tommer, og oppløsningen er på 800 x 480 piksler. Her kommer vi kanskje til den største ulempen ved Huawei S7. Stadig fler produsenter av mobile enheter går over til kapasitive skjermer som reagerer på berøring.

På Huawei S7 finner vi en gammeldags resistiv trykkskjerm, som må behandles litt røft for at nettbrettet skal reagere. Dessuten gir den ekstra plasthinnen over skjermen en noe dårligere opplevelse av bildekvaliteten.

Når det er sagt fortoner høyoppløste bilder og video seg godt på skjermen, og vi har ingen motforestillinger mot å se hele filmer på S7, men det skal vi komme tilbake til på neste side.

Trykkskjermen er heller ikke dårlig sammenliknet med andre resistive trykkskjermer er den forholdsvis responsiv, selv om det beste selvsagt hadde vært at den reagerte på berøring og ikke trykk.

Menysystemet

Huaweis nettbrett kjører Android 2.1 med grensesnittet Emotion UI. Grensesnittet på S7 skiller seg litt fra det man finner på Android-baserte mobiltelefoner, ved at man i stedet for den vanlige skrivebordsvisningen har kategoriinndelte skrivebord.

Disse skrivebordene veksler man mellom på samme måte som på vanlige Android-telefoner. En annen forskjell er at informasjonslinjen øverst er erstattet med et ikon øverst til høyre på skjermen, som blinker når S7 har ny informasjon å vise frem.

De mange småprogrammene, eller widgetsene om du vil, er også ganske like de vi kjenner fra før. Her fins det småprogrammer for vær, nyheter og mye annet.

Foruten dette er applikasjonsmenyen helt lik den vi kjenner fra mobiltelefoner, med en haug ikoner spredt ut over et rutenett.

Huawei S7 vil ikke selges med norsk skjermtastatur i Norge, men det kan enkelt og gratis hentes ned fra applikasjonsbutikken Android Market.

Det er ikke noen toppspesifisert prosessor som står i Huawei S7. Egentlig hadde vi kanskje ikke trodd at en stor og forholdsvis høyoppløst skjerm, med mange ulike arbeidsoppgaver, ville lugget litt med en ARM Cortex A8 på 768 MHz.

Vi opplever svært sjelden at Huawei S7 tar seg pauser. Den er rett og slett imponerende rask på de fleste områder, og vi rekker aldri å irritere oss over at ting lugger.