Til hovedinnhold

Tøff start for Notion Ink Adam

Det mye omtalte nettbrettet Notion Ink Adam havnet i brukernes klør på tirsdag for nesten en uke siden, etter flere store forsinkelser. Nettbrettet appelerer i stor grad til den teknologiinteresserte andelen av befolkningen, og de har hatt nok å holde på med i det siste.

I tvil om kvaliteten

Brukere rapporterer at produktinformasjonen gitt på forhånd er misvisende. Produktbildene skal ha sett tynnere ut enn de har fått tilsendt, fremsiden er ikke av "pure matte glass" og materialene er ikke ripebestandige slik som forespeilet av Notion Ink.

Det amerikanske organet Federal Communications Commission (FCC) har publisert all informasjon fra testingen deres av Notion Ink Adam. Det inkluderer bilder av innmaten og en liste over alle komponenter som er å finne i enheten.

Flere brukere har også rapportert om et støvete mønster i den såkalte Pixel Qi-skjermen, noe Notion Ink har sagt er karakteristisk for denne skjermsorten. Pixel Qi-skjermen kan både oppføre seg som en vanlig bakbelyst skjerm, eller du kan slå av baklyset slik at den oppfører seg som en skjerm med elektronisk blekk.

Ellers stiller nettbrettet med spesifikasjoner som Nvidia Tegra 2-prosessor, mobilnettilkobling og full Flash-støtte.

Nå er du root

Av positive nyheter er det også gjort produktive ting med Adam. Hackere i notioninkhacks.com har funnet ut hvordan man rooter enheten. Det vil si at du kan gi deg selv tilgang som superbruker slik at du kan erstatte operativsystemet, overklokke enheten og mye annen moro.

Rooting-prosessen skal visstnok være av den enkle sorten, og om det skulle gå galt er det greit å vite at også gjenoppliving (unbricking) også skal være svært enkelt.

Ikke i vanlig salg

Notion Ink Adam er ikke å få kjøpt på vanlig måte i Norge, men det har vært mulig å forhåndsbestille enheten.

(Kilder: FCC, notionaddicts.com, slashgear.com, electronista 1, 2, Phandroid.com)

annonse