Til hovedinnhold

Nå er iPad 2 på samlebåndet

Apple er i gang med produksjonen av iPad 2, hevder avisen the Wall Street Journal. Det nye nettbrettet skal ha frontkamera, raskere prosessor, mer minne og heftigere grafikkprosessor enn forgjengeren, ifølge avisens kilder.

Tidligere rapporter tyder på at det ligger en tokjerners ARM Cortex A9-prosessor og grafikkbrikken Imagination PowerVR SGX543. Denne grafikken skal gi 2,5 ganger bedre grafikkytelse enn ARM Cortex A8-baserte enheter som for eksempel Sony Ericsson Satio.

iPad 2 skal ellers være både tynnere og lettere enn dagens versjon.

Samme oppløsning som før

Tidligere rykter har fortalt om en skjermoppløsning på hele 2048 x 1536 piksler, men ifølge Wall Street Journals kilder vil det nye nettbrettet kjøre samme oppløsning som den velkjente originalen; altså 1024 x 768 piksler. Dette er i henhold til tidligere sak om at delenummeret og spesifikasjoner ble avslørt.

Det nye nettbrettet møter imidlertid sterkere konkurranse fra produsenter som Samsung, Motorola og RIM, som i tillegg vil tilby tilgang til de raskere 4G-nettene på sine kommende brett. Slik støtte finnes ifølge Wall Street Journal ikke på iPad 2.

– iPad kritisk for Apples suksess

Apple har solgt 14,8 millioner iPad-er. Analytikere hevder at det i 2011 vil bli solgt mellom 27 og 35 millioner iPad-er på verdensbasis.

Wall Street Journal mener iPad har åpnet et nytt market for Apple, og at nettbrettet er kritisk for Apples suksess.

Mange konkurrenter

Stadig flere av Apples konkurrenter lanserer sine egne nettbrett. Så langt har vi blant annet sett bidrag fra Samsung og Huawei. Ellers venter vi spent på Toshiba Folio 100, HTC Flyer og Samsung Galaxy Tab 2, der de sistnevnte foreløpig bare er lansert på ryktebørsen.

Trenger du egentlig et nettbrett? Les vår store nettbrett-guide »

annonse