Til hovedinnhold

Nå er prisen klar

Oppdatert, 30. mars:

ASUS har nå avslørt prisen på Eee Pad Transformer. I Norge er veiledende pris 3995 kroner.

ASUS har i dag annonsert at deres nye Eee Pad Transformer begynner å sendes ut fra lagrene. Det er rett og slett en mellomting mellom et nettbrett og en bærbar datamaskin, som ble offisielt lansert i januar.

Den nedre delen av enheten er egentlig bare et tastatur med pekeplate, minnekortleser, to USB-porter og ekstra batteri, mens den øvre delen kan brukes alene som et vanlig nettbrett. Når de to delene er forent er enheten fysisk veldig lik en vanlig bærbar PC.

Det er Android OS 3.0 Honeycomb, som vi kjenner som Googles første nettbrett-operativsystem, som kjører i bunnen.

10,1 tommers skjerm

Som Samsung Galaxy Tab 10.1 er skjermen 10,1 tommer stor, og dermed noen ørsmå millimeter større i diameter enn Apples gamle og nye nettbrett.

Oppløsningen i Eee Pad Transformer er på 1280 x 800 piksler, altså den samme oppløsningen som i Galaxy Tab 10.1.

Tokjernet

Prosessoren i bunnen er en tokjerners NVIDIA® Tegra™ 2, noe som bør holde for å gi en rask og responsiv brukeropplevelse på Honeycomb. Arbeidsminne er på 1 GB.

For å komme deg på nett kan du logge på trådløse nettverk, og Bluetooth 2.1 er også på plass. Enheten kommer i versjoner både med og uten 3G-funksjonalitet.

Av lagringsplass leveres Eee Pad Transformer med 16 eller 32 GB minne, og Asus er påpasselig med å også nevne at du får med ubegrenset ASUS WebStorage på kjøpet.

På fremsiden av nettbrettet er det et 1,2 megapikslers kamera for videosamtaler mens det på baksiden ligger et fem megapikslers kamera med autofokus.

Batterilevetiden er på 9,5 timer bruk, men om du plugger brettet til tastaturet får du en batterilevetid på 16 timer med normalt bruk.

Pris og slippdato for norden vil ifølge Asus slippes på tirdag. Vi vil oppdatere saken med denne informasjonen når den er oss i hende.

Les også guiden "Trenger du et nettbrett?"

(Kilde: pressemelding)

annonse