Til hovedinnhold
Artikkel

Fitbit har lansert treningsarmbånd med klokke

Synkroniserer automatisk med mobilen og PC-en.

Fitbit

Mange tror at smartklokker og treningsarmbånd vil bli det neste store, og det begynner etter hvert å bli ganske mange produkter å velge blant. Men inntil nå har det stort sett enten vært litt klumpete smartklokker som Samsung Galaxy Gear eller Sony Smartwatch 2, eller veldig enkle treningsarmbånd med begrenset funksjonalitet – som Jawbone Up eller Nike Fuelband.

Nå har produsenten Fitbit kommet med et nytt treningsarmbånd som ser ut til å være mer avansert enn mange andre treningsarmbånd, og som også har en del funksjoner du til nå har måttet ha en smartklokke for å få.

Klokke og trådløs synkronisering

Fitbit Force er i likhet med andre treningsarmbånd en slags avansert skritteller som kan måle både antall skritt, hvor langt du har gått eller løpt, hvor mange kalorier du har brukt, og hvor mange minutter du har vært aktiv i løpet av dagen.

Om natten vil armbåndet registrere hvor godt du sover, og det vil kunne vekke deg opp med vibrasjoner – slik at den som eventuelt måtte ligge ved siden av deg i sengen ikke også vekkes opp.

Treningsarmbåndet synkroniseres trådløst med en app på mobilen.Foto: Fitbit

I motsetning til Jawbone Up har Fitbit Force en liten OLED-skjerm som viser ulike former for statistikk, eller rett og slett bare hvor mye klokken er.

Armbåndet synkroniseres trådløst med mobiltelefoner via Bluetooth 4.0 Low energy, men foreløpig er det bare noen få Samsung-mobiler som støttes i Android-verdenen – i tillegg til at alle iPhone-modeller fra og med 4S støttes. Støtte for flere telefoner skal imidlertid komme etter hvert.

Kan varsle om samtaler

Foreløpig er det ikke så mye telefonfunksjonalitet på Fitbit Force, men produsenten opplyser på sine hjemmesider at det i forbindelse med neste fastvareoppdatering vil komme varsling av innkommende samtaler. Dermed skal du kunne velge å besvare en samtale direkte fra Fitbit Force-armbåndet, hvis telefonen er i nærheten.

Du får oversikt over aktivitet og søvn enten via en nettside eller en app til Android eller iOS. Treningsdata kan synkroniseres til treningsapper som Endomondo og Runkeeper.

Fitbit Force kommer i to størrelser og to ulike farger, koster 129,95 dollar (ca 785 kroner), og skal være leveringsklart om 3-4 uker ifølge fitbit.com.

Les også vår test av treningsarmbåndet Jawbone Up og stortesten av ti treningsapper til Android, iPhone og Windows Phone.

På vår samleside kan du lese om enda flere nyttige dingser »

annonse