Nyhet

Nike oppgraderer Fuelband-treningsarmbåndet

Overfører data trådløst til iPhone-app via strømgjerrig Bluetooth 4.0.

Det finnes en rekke treningsarmbånd på markedet, og en av de mest populære er Nikes FuelBand-armbånd. På et arrangement i New York tirsdag lanserte Nike en ny versjon av dette armbåndet, kalt Nike+ FuelBand SE.

Armbåndet fås i flere ulike farger.Foto: Nike

FuelBand er et elektronisk armbånd du har på deg, som registrerer alle bevegelsene dine i løpet av dagen.

Det nye armbåndet ligner det originale FuelBand-armbåndet, men Nike har forbedret både maskinvaren og programvaren. I tillegg kommer det nå i fire ulike farger; gul, rosa, rød og svart.

Bluetooth 4.0 for lavere strømforbruk

Nike+ FuelBand SE har fått Bluetooth 4.0-støtte, slik at armbåndet kan kommunisere kontinuerlig med en FuelBand-app på mobiltelefonen uten å bruke særlig mye strøm. Det er kun iPhone som støttes, og Nike sier ingenting i pressemeldingen om planlagt støtte for Android.

Den nye versjonen skal for øvrig ha blitt mer motstandsdyktig mot fuktighet enn forgjengeren.

Ny måte å registrere aktiviteter på

Alle aktiviteter i løpet av dagen måles kontinuerlig, og du vil få tilbakemeldinger via FuelBand-appen på iPhone. Du kan nå måle flere aktiviteter, og armbåndet registrerer også bevegelsene dine mens du sover.

«3.2.1. GO! Sessions» er en ny funksjon for å registrere bestemte aktiviteter, som for eksempel hvis du legger ut på en løpetur eller sykkeltur, trener på helsestudioet, eller lignende. Med denne funksjonen kan du begynne registreringen av en aktivitet rett fra armbåndet, eller fra appen på mobilen.

Nike har også lagt til andre funksjoner for å motivere brukeren til å bevege seg mer. Med «Win the hour»-funksjonen oppsummeres bevegelsene for hver time, og du blir oppfordret til å bevege deg mer hvis du ikke når målene du har satt deg.

Nike FuelBand-appen kommuniserer kontinuerlig med armbåndet. Foto: Nike

Usikkert om den kommer til Norge

Selv om mange har kjøpt det originale FuelBand-armbåndet på nettet eller under utenlandsbesøk, har Nike ingen planer om å lansere armbåndet i Norge.

– Vi har ingen informasjon om Nike+ FuelBand SE, og kjente heller ikke til at det skulle komme et nytt FuelBand, sier Håvard Nordgård i Nike Norge til Amobil.

I første omgang lanseres det i USA, Canada, Frankrike, Tyskland og Japan. Prisen i USA vil ligge på 149 dollar, det vil si rundt 900 kroner.

Les også: Stor test av treningsapper til mobilen

For noen dager siden lanserte konkurrenten Fitbit også en ny versjon av sitt treningsarmbånd, Fitbit Force.

Få også med deg vår test av treningsarmbåndet JawBone Up »

Les også
Fitbit Flex, Polar Loop og Jawbone Up: Vi kårer det beste treningsarmbåndet
Les også
Polar Loop Activity Tracker: Er dette det kuleste treningsarmbåndet?
Les også
Fitbit Flex: Kom deg opp av sofaen
Les også
Norsk teknologi i ny treningsdings
Les også
Fitbit har lansert treningsarmbånd med klokke
Les også
Vi har testet appene som får deg i toppform
Les også
Dette armbåndet holder deg i aktivitet
annonse